Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mongol rally“ dienoraštis. „Dykumų rijikų“ pirmosios kelionės dienos, Pasaulio Lietuvių Jaunimo Susitikimas ir kelias iki Čekijos

Į epinę kelionę iki Mongolijos susiruošę lietuviai „Dykumų rijikai“ dalinasi su GAZAS.LT portalo skaitytojais pirmųjų kelionės dienų įspūdžiais. Keliaudami į „Mongol rally“ startą Čekijoje „rijikai“ jau pririnko krūvą įspūdžių!
„Dukumų rijikai“ pasiruošę kelionės startui!
„Dukumų rijikai“ pasiruošę kelionės startui! / Keliautojų nuotrl

Pagaliau viskas prasidėjo. Metus planuotos kelionės startas įvyko būtent taip, kaip ir neplanavome – lėtai, skausmingai ir nevėkšliškai. Bandymas iš Vilniaus išvykti šeštą vakaro baigėsi išvykimu trimis valandomis vėliau. Kelionę pradėjome trise – Einis, Domas ir aš, šių eilučių autorius Tomas. Mantas mūsų laukė pasaulio lietuvių susitikime Prienuose. Ten ateinančią dieną turėjo įvykti mūsų oficialusis startas.

Vėlavome išvykti todėl, kad neįvertinome, kiek užtruks optimizuotas daiktų perkrovimas, naujų lipdukų klijavimas ir mūsų kolektyvinis krapštymasis. Kai pagaliau pajudėjome iš Vilniaus, mašina buvo nukreipta Kauno kryptimi. Ten Domas norėjo už didmeninę kainą iš savo pažįstamo nusipirkti elektroninę cigaretę. Elektroninė cigaretė yra vienas iš esminių daiktų, reikalingų tokio tipo kelionei.

Keliautojų nuotrl/„Dukumų rijikų“ automobilis - naujutėlaitis „Dacia Duster“
Keliautojų nuotrl/„Dukumų rijikų“ automobilis - naujutėlaitis „Dacia Duster“

Važiuodami į Kauną pražiopsojome reikiamą posūkį. Tada, bandydami optimizuoti maršrutą, pasukome ne į tą posūkį. Ten, vis dar nenorėdami pasiduoti, padarėme dar porą neteisingų posūkių, kol galų gale visiškai pasiklydome. Po Kauną rezultate prasiblaškėme virš valandos. Elektroninė cigaretė yra puiki ir to tikrai buvo verta. Einis sako, kad jam reikia nušokt iki pietų Prancūzijos, pasigriebt iš savo pusbrolio servetėlių. Kol kas vis dar yra svarstoma, ar imsimės šitos iniciatyvos.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas vyko „Visuomenės harmonizavimo parke“, kuris yra prie pat Prienų. Savo tikslą pasiekėme apie vidurnaktį. Mantui, kuris laukė prie vartų, šie nuotykiai juokingi nepasirodė. Juokingi jie neatrodė ir mums.

„Visuomenės harmonizavimo parkas“ yra jėga. Jis yra didelis ir gražiai sutvarkytas. Labai džiaugiamės jame atsibudę šeštadienio rytą, po atsargiai pamatuotos alaus degustavimo sesijos penktadienio vakarą. „Pasaulio Lietuvos jaunimo susitikmo“ metu vyko intensyvus kultūrinimasis, komunikavimas ir visuomeninių ryšių kūrimas. Būdami tokioj aplinkoj jautėm, kaip palaipsniui auga mūsų patriotizmas. Dėl to iš renginio išvykome su Lietuvos vėliavomis ant veidrodėlių, trispalve ant stogo ir vilkėdami marškinėlius su užrašu „Lietuva“.

Mūsų komanda neliko abejinga ispūdingai atrodančių moterų bei merginų kiekiui renginio teritorijoje. Visi, išskyrus Mantą, kuris turi merginą ir, žinoma, tokiais reikalais nesidomi, aštrino liežuvius ir ganė akis esant visoms įmanomoms progoms. Grupės merginų, sutiktų vėlų liepos vidurio vakarą, aš paklausiau, ar jos neturėtų dabar būti mokykloje. Kažkodėl jų numerių aš negavau. Einis kitai grupei merginų pasakė, kad nors jis pats į Mongoliją nevažiuoja, bet jam yra tekę girdėti, kad „Dykumų rijikai“ yra nerealiai faini ir taip pat labai geri lovoje. Kažkodėl jų numerių jis taip pat negavo.

Keliautojų nuotrl/„Dukumų rijikų“ automobilis - naujutėlaitis „Dacia Duster“
Keliautojų nuotrl/„Dukumų rijikų“ automobilis - naujutėlaitis „Dacia Duster“

Vakare užsivilkome savo oficialias uniformas, susidedančias iš oranžinių skrybėlių, violetinių kaklaraiščių ir kempiniuko plačiakelnio povandeninių trumpikių ir pasiruošėme atsakančiai duoti šepetin. Mūsų valanda išmušė po „G&G Sindikatas“ koncerto, kada buvome pakviesti ant scenos savo oficialiam pristatymui. Nesame tikri, ar žiūrovai suprato, kas atsitiko mums atsistojus prie mikrofono, bet esame linkę tikėti, kad įspūdį palikome neišdildomą.

Naktį palapinėje užkamšę vienas kitą nuėjome miegoti.

Saldžiai pamiegoję atsibudome nelabai saldžiai užtinę. Galbūt tai buvo miegas palapinėje, galbūt tai buvo ankstyvas kėlimasis, neaišku kas tiksliai, bet kažkas tikrai lėmė ryto sunkumą. Šiaip ne taip supakavę palapinę ir Einį radę miegantį automobilyje, užsiklojusį Europos Sąjungos vėliava…

Pagaliau pajudėjome link Klenovos (Čekija), kur vyks visų ralistų susitikimas, pamatuotas alaus degustavimas ir kolektyvinis startas.

Važiavimas per Lenkiją per daug įspūdingas nebuvo, išskyrus epizodą, kai vienintelė mergina mūsų automobilyje, palydovinė palydovė Laura, komandą nukreipė nebaigtu statyti greitkeliu. Tai buvo platus bei lygus kelias, kurio periferijoje buvo išbarstyta statybinė technika ir visur pūpsojo didelės akmenų krūvos. Šiek tiek susijaudinę siurealią atkarpą įveikėme. Tada nebesijaudindami įveikėme likusią Lenkijos dalį ir apie vidurnaktį pasiekėme Čekiją. Viešbutyje tualeto durys buvo su langais į kambarį. Nuotykiai dar tik prasideda!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito