Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Efektyvūs triukai, kurie padės automobilį palaikyti švarų

Nemažai vairuotojų automobilyje praleidžia bent kelias valandas per dieną, todėl švara neabejotinai suteikia jiems komforto jausmą. Norėdami važinėti švariu automobiliu, paprastai žmonės juos patiki ekspertams, rašoma pranešime.
Sostinės Savanorių pr. atidaryta tunelinė automobilių plovykla
Sostinės Savanorių pr. atidaryta tunelinė automobilių plovykla / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tačiau ką daryti, jei tam laiko kartais pritrūksta? Triukais, kurie padės palaikyti jūsų automobilį švarų ir sutaupys laiko, dalijasi „Švaros brolių“ rankinių plovyklų tinklo vadovas Algirdas Plečkaitis.

Pagrindinis dėmesys – automobilio stiklams

Tiems, kurie neturi laiko nuolat rūpintis automobilio švara, A. Plečkaitis pataria daugiausia dėmesio skirti automobilio priekiniams stiklams. Pasak jo, nešvara šioje vietoje į akis krenta labiausiai. Nešvarūs priekiniai stiklai taip pat apsunkina ir vairavimo sąlygas, nes purvas ar vabzdžių likučiai gali užstoti dalį vaizdo ir kelyje sudaryti pavojingų situacijų.

Algirdas Plečkaitis
Algirdas Plečkaitis

„Stiklus tikrai galima valyti patiems, tiesiog reikia nepamiršti tinkamų paviršiaus nebraižančių priemonių. Atsiradusius nešvarumus geriausia pašalinti servetėlėmis ar stiklo paviršiams skirtomis priemonėmis. Svarbiausia, kad jos lengvai nuriebalintų lango paviršių. Jei vairuotojas nėra tikras, ar naudoja tinkamas priemones, patarimo visada galima kreiptis į ekspertus“, – pasakoja A. Plečkaitis.

Trys svarbiausios priemonės

Dažnai pagrindinis dėmių atsiradimo šaltinis automobilio salone – išpilti saldūs gėrimai ar nukritę ir užsilikę maisto likučiai. Šių dėmių nepašalinus laiku, nešvarumai ir kvapai gali įsi-gerti itin giliai. Tokiu atveju šių dėmių pašalinimas gali tapti tikru iššūkiu ir tam greičiausiai prireiks cheminio valymo.

„Dėmių, atsiradusių dėl maisto ar gėrimų automobilyje, išvengti nėra lengva, ypač tiems, kurie juose praleidžia nemažą laiko dalį. Tokiu atveju visada rekomenduoju reaguoti greitai ir neleisti dėmėms įsigerti. Patartina automobilyje nuolat turėti drėgnų servetėlių, audinių valiklio ir geriamojo vandens. Šios trys priemonės padės pašalinti vos atsiradusias dėmes ir neleis joms įsisenėti“, – sako rankinių plovyklų tinklo vadovas.

Galima išvengti sveikatos problemų

Automobilio vidaus valymas priklauso ir nuo to, kaip dažnai keliaujate, ar su jumis vyksta ir vaikai, ar kartu vežatės savo augintinius. Pastarieji automobilio salone palieka plaukų, iš lauko į saloną įneša purvo ar smėlio. Tokio tipo nešvarumai ir besikaupiančios bakterijos gali sukelti įvairių alergijų ar net ligų.

Automobiliu keliaujame ir peršalę. Čiaudėdami bei kosėdami salone ir jo tinkamai nevėdindami, sukuriame bakterijų „termosą“. Todėl bent kas kelias dienas rekomenduojama vėdinti automobilio saloną, o paviršius nuvalyti drėgnomis, dezinfekuojančiomis servetėlėmis.

„Jei neturite daug laiko nuodugniam automobilio valymui, tiesiog išsiurbkite saloną ir išvalykite susikaupusias dulkes – to kuriam laikui pakaks. Valant periodiškai, automobilyje nesusikaups per daug nešvarumų, kurie ne tik kenkia automobilio išvaizdai, bet ir jūsų sveikatai. Rimtam valymui galima pasitelkti specialistus“, – pataria A. Plečkaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito