Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – didysis „KIA EV9“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
KIA EV9
KIA EV9

Jau „KIA EV9“ koncepcija vertė elektromobilių mėgėjus varvinti seilę. Ir, gana retas atvejis, kai pasirodęs serijinis elektromobilis, lyginant su vizija, tikrai nenuvylė.

Tai didelio, prabangaus elektromobilio etalonas.

„Man EV9 – tai didelio, prabangaus elektromobilio etalonas. Taip, yra ir plastmasių, bet šiuolaikiniame kontekste – tai labai jaukus elektromobilis. Pabrėžiu žodį elektromobilis, nes jis taip sukonstruotas ir suderintas, kad puikiai tinka net ir slidinėjimo kelionei į kalnus žiemą. Taip yra dėl greitos įkrovimo sistemos, 800 V baterijos architektūros“, – sako 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Neveltui EV9 išrinktas Vokietijos metų automobiliu 2024 m. „Luxury“ kategorijoje (virš 70 tūkst. Eur).

Korėjiečių elektromobilis sukurtas ant jau pripažinimą pelniusios, specialiai elektros pavarai skirtos E-GMP platformos, kuri leidžia plačiai išnaudoti elektrinių transporto priemonių privalumus. Dėl toliau į kampus paslinktų ratų salonas pasižymi didesne erdve.

Trumpai sakant, gamintojai sukūrė septynvietę transporto priemonę, kokių rinkoje elektromobilių norinčioms šeimoms vis dar labai trūksta.

BALSUOKITE: Kas taps „15min metų elektromobiliu“? Sprendžiate jūs

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato MOTUS AUTO

Daugiau apie automobilį ir pasiūlymus rasite - čia


Penki įdomūs faktai apie „KIA EV9“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio automobilio savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. Didelis, trijų eilių elektromobilis. „KIA EV9“ yra vienas iš pirmųjų rinkoje pasirodžiusių trijų eilių, pilnai elektrinių SUV. Tai reiškia, kad EV9 gali patogiai sutalpinti iki septynių keleivių, kartu išlaikydamas erdvų ir funkcionalų interjerą. Tai daro jį puikiu pasirinkimu šeimoms, kurios nori didesnio ir talpesnio elektromobilio.

KIA EV9
KIA EV9

2. „E-GMP“ platforma. „Kia EV9“ sukurtas ant „E-GMP“ (Electric Global Modular Platform) platformos, kurią dalijasi su kitais „Hyundai Motor Group“ elektromobiliais, tokiais kaip „Hyundai Ioniq 5“ ir Kia EV6. Ši platforma leidžia EV9 pasiūlyti greitą įkrovimą (naudojant 800V įkrovimo technologiją), ilgesnį nuvažiuojamą atstumą ir geresnes važiavimo savybes.

3. Futuristinis dizainas. „KIA EV9“ pasižymi drąsiu futuristiniu dizainu: aštrios linijos, dideli ratlankiai ir išraiškingas LED apšvietimas. Priekinėje dalyje ypač išsiskiria „Digital Tiger Face“ grotelės su LED šviesų elementais, kurie sukuria įspūdingą vaizdą tiek dieną, tiek naktį.

4. Išmaniosios technologijos. EV9 turi pažangiausias KIA technologijas, įskaitant „AutoMode“ – išplėstą autonominio vairavimo funkciją, kuri leidžia automobiliui savarankiškai važiuoti tam tikromis sąlygomis, ypač greitkeliuose. Taip pat yra galimybė atnaujinti automobilio programinę įrangą per „over-the-air“ atnaujinimus, kas leidžia nuolat tobulinti funkcijas ir suteikti naujų galimybių.

5. Tvarumo įsipareigojimas.: „KIA EV9“ išsiskiria ne tik elektriniu varikliu, bet ir tvariu požiūriu į automobilio gamybą bei dizainą. Didelė dalis interjero medžiagų yra pagamintos iš perdirbtų ir ekologiškų šaltinių, pavyzdžiui, perdirbto plastiko, organinės medvilnės ir natūralios vilnos. Tai daro EV9 ne tik modernų, bet ir draugišką aplinkai.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi