Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – elektrinis visureigis EQB iš „Mercedes“ su 7 sėdynėmis

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
EQB
EQB / Gamintojas

„Mercedes-Benz EQB“ – vienas pirmųjų pasaulyje šeimai pritaikytų elektrinių visureigių. Jo premjera įvyko prieš dvejus metus. Tačiau tai nereiškia, kad EQB atsilieka nuo laiko. Atvirkščiai. Kadangi „Mercedes“ (ypatingai savo MBUX multimedija) lenkia konkurentus keletu metų, šis visureigis vertas jūsų dėmesio“, – sako 15 min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Vienas pirmųjų pasaulyje šeimai pritaikytų elektrinių visureigių.

Jam EQB paliko netgi geresnį įspūdį, nei vienu numeriu didesnis EQC:

„Smagu, kad vairuojant EQB nesijaučia baterijų svorio, automobilis stoja pakankamai efektyviai, o posūkiuose nesvyruoja. „Mercedes-Benz EQB“ sukonstruotas ant kompaktiško visureigio GLB bazės ir pasižymi erdviu, lengvai modifikuojamu salonu. Jame galima sumontuoti tris sėdynių eiles ir sutalpinti iki septynių žmonių“.

BALSUOKITE: Kas taps „15min metų elektromobiliu“? Sprendžiate jūs

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato – Veho Lietuva.

Daugiau informacijos ir specialų pasiūlymą rasite paspaudę – čia.


Penki įdomūs faktai apie „Mercedes-Benz EQB“

1. Erdvus trijų eilių elektromobilis. „Mercedes-Benz EQB“ yra vienas iš nedaugelio kompaktinių elektrinių SUV, siūlančių tris sėdynių eiles. Tai leidžia automobiliu patogiai keliauti didelei monių grupei iki 7 keleivių.

2. Bendra architektūra su GLB. EQB yra sukurtas ant tos pačios platformos kaip ir GLB modelis, tačiau su elektromobilio modifikacijomis. Tai leidžia išlaikyti tvirtą ir erdvų interjerą, kartu suteikiant visus elektromobilio privalumus, tokius kaip tylų važiavimą ir nulinę išmetamųjų dujų emisiją.

3. Nuvažiuojamas nuotolis. EQB gali nuvažiuoti iki 419 kilometrų vienu įkrovimu (pagal WLTP ciklą), priklausomai nuo pasirinktos versijos. Tai leidžia patogiai keliauti tiek mieste, tiek už jo ribų, nesibaiminant dėl dažno įkrovimo.

4. Individualizuojamas interjeras. EQB interjeras gali būti pritaikytas pagal asmeninius pageidavimus, jis siūlo įvairias spalvų, apšvietimo ir medžiagų pasirinkimo galimybes. Be to, automobilis aprūpintas pažangia MBUX informacijos ir pramogų sistema su dirbtinio intelekto funkcijomis, kuri pritaiko automobilio valdymą pagal vairuotojo poreikius.

5. Energijos regeneravimo sistema. EQB turi pažangią energijos regeneravimo sistemą, kuri leidžia vairuotojui pasirinkti skirtingus regeneravimo lygius. Tai leidžia efektyviai panaudoti stabdymo energiją baterijos įkrovimui, padidinant nuvažiuojamą nuotolį ir optimizuojant energijos suvartojimą.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai