Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – gerokai kartelę kilstelėjęs „Volkswagen ID.7“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
VW ID.7 elektromobilis
VW ID.7 elektromobilis / Gamintojo nuotr.

„Volkswagen ID.7“ – didžiulis elektrinis sedanas, kuriame be vargo tilps visa šeima, o nuvažiuojamas atstumas viena įkrova – įspūdingas. Ir ne tik dėl puikios elektrinės jėgainės – inžinieriai gerokai patobulino elektromobilio aerodinamiką, todėl energijos sąnaudos – dar efektyvesnės.

Greitai įkraunamas ir toli nuvažiuojantis elektromobilis „Volkswagen ID.7“ spėjo pelnyti išskirtinį pripažinimą – tapo „Vokietijos metų automobiliu 2024“.

15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas ID.7 išbandė ir Miuncheno mobilumo parodoje, ir Lietuvoje, važiuodamas tiek miesto, tiek greitkelio režimais.

Tai – pats brandžiausias Vokietijos elektromobilių gamintojo kūrinys.

„Mano galva, tai – pats brandžiausias Vokietijos elektromobilių gamintojo kūrinys. Didelį įspūdį paliko gerokai pagerėjęs, jaukus interjeras ir klasikines VW vertybes atitinkantys patogumai, ergonomika. Manau, ID.7 – idealus pasirinkimas šeimai“, – sako rubrikos Gazas.lt redaktorius. Jo įspūdžiai nufilmuoti dviejuose reportažuose.

VIDEO: Elektromobilio Volkswagen ID.7 bandymai Miuncheno IAA mobilumo parodoje
VIDEO: Elektromobilio „Volkswagen ID.7“ testas: jis tikrai stebina ir ne tik dydžiu

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą - čia.


Elektromobilį „Volkswagen ID.7“ judėjimo festivalyje pristato Moller Baltic Import SE


Penki įdomūs faktai apie elektromobilį „Volkswagen ID.7“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. ID.7 gali nuvažiuoti iki 435 mylių (apie 700 km) vienu įkrovimu su Pro S modelio 86 kWh baterija. Tai vienas iš didžiausią atstumą viena įkrova nuvažiuojančių elektromobilių rinkoje.

2. ID.7 pasižymi erdviu ir funkcionaliu interjeru su daugybe dėtuvių daiktams. Gausu komforto elementų: masažuojančios priekinės sėdynės, „Harmon Kardon“ garso sistema ir 30 spalvų reguliuojamas salono apšvietimas, kuris sukuria ypatingą atmosferą.

Volkswagen ID7
Volkswagen ID7

3. Elektromobilyje gausu naujausių technologijų. ID.7 turi didelį 15 colių centrinį liečiamą ekraną su patobulinta operacine sistema. Ji – gerokai greitesnė už naudotą anksčiau. Multimedija naudoja ir papildytą realybę, o prietaisų skydelio projekcija ant priekinio stiklo – jau standartinėje komplektacijoje.

4. Modelis su vienu varikliu išvysto 282 AG ir 402 Nm sukimo momentą, o dviejų variklių GTX modelis, kuris bus varomas keturiais ratais, bus dar galingesnis.

5. ID.7 turi didelę 532 litrų bagažinę, kurią galima padidinti iki 1586 litrų nulenkus galines sėdynes. Tai daro jį labai praktišku pasirinkimu šeimoms ir ilgesnėms kelionėms.

Šie faktai rodo, kad „Volkswagen ID.7“ yra labai modernus, patogus ir efektyvus elektromobilis, pritaikytas tiek kasdieniam naudojimui, tiek ilgoms kelionėms.

Viena išskirtinė ID.7 savybė yra jo pažangi klimato kontrolės sistema, kurios dalis – su elektrochrominis stoglangis. Jis gali keisti savo skaidrumą, automatiškai prisitaikydamas prie saulės šviesos intensyvumo. Tai leidžia keleiviams mėgautis natūralia šviesa arba išvengti per ryškios šviesos.

Tokia technologija yra ypač naudinga, nes ne tik padidina keleivių komfortą, bet ir padeda efektyviau reguliuoti automobilio vidaus temperatūrą, taupant oro kondicionavimui skiriamą energiją.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? „eJudėjimo“ festivalis
  • Kada? Rugpjūčio 22 d., nuo 13 val.
  • Kur? Lukiškių aikštėje, Vilniuje
  • Daugiau informacijos paspaudus – ČIA

Besidominčių lauks naudingi pranešimai apie paramos priemones, kuriomis galima pasinaudoti, bei patarimai, ką svarbu žinoti perkant nenaują elektromobilį.

Kad viskas neliktų tik kalbomis, atėję į renginį galėsite vienoje vietoje išvysti visą būrį skirtingų gamintojų elektromobilių. Taip pat bus galimybė gyvai pabendrauti su juos parduodančiais atstovais bei susitarti dėl bandomųjų važiavimų.

Jau dabar galime pasakyti, kad renginyje pamatysite ne tik labiausiai prieinamus elektromobilius, kainuojančius nuo 20 tūkstančių eurų, bet ir tikras „bombas“, kurios išvysto net 650 arklio galių ir šimtą kilometrų pasiekia per 3,4 sekundės!

Renginio teritorijoje taip pat vyks smagios pramogos vaikams – elektromobiliukų lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi