Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – „Jeep Avenger“ su savitu charakteriu

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyko „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
„Jeep Avenger“
„Jeep Avenger“ / Gamintojo nuotr.

„Jeep Avenger“ 2023 m. išrinktas Europos metų automobiliu.

„Tai – jau penktasis elektromobilis, iškovojęs šį titulą. Man „Avenger“ įsiminė savo savita „kampuota“ džipiška stilistika ir net 20 cm prošvaisa. Su ja drąsiai galima lipti per balas po lietaus. Gal net labiau patiko kaip marketinginis „Jeep“ sprendimas pagaminti kitaip atrodantį „Peugeot e-2008“ pusbrolį, nei jo kai EV koncepcija, kuri nėra revoliucinga.

Tiesiog, jei norite paaukštinto nediduko elektrinio krosoverio, kuris gatvėje išsiskirs iš minios, išbandykite „Avenger“. Tačiau aerodinamika nebus stiprioji šio EV pusė. Todėl bent jau aš šiuo EV keliaučiau mieste – į darbą, parduotuvę, gal dar sodybą, jei joje turėčiau nuosavą saulės elektrinę. Greitkeliu iš Vilniaus į Palangą viena įkrova juo būtų sunku nuvažiuoti, tektų stoti prie Kryžkalnio“, – taip elektrinį „Avenger“ vertina 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Puikus sprendimas pagaminti kitaip atrodantį „Peugeot e-2008“ pusbrolį,

Priekiu varomas krosoveris turi elektroninę „Select-Terrain“ sistemą, kuri leidžia šiek tiek sumažinti ratų prasydimą važiuojant per purvyną ar sniegą. Panašią sistemą turi ir „Peugeot“.

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.

Penki įdomūs faktai apie „Jeep Avenger“ pagal DI

1. „Jeep Avenger“ yra pirmasis visiškai elektrinis gamintojo automobilis.

2. Kompaktiškas dydis. „Jeep Avenger“ yra mažesnis nei daugelis kitų „Jeep“ modelių, todėl jis puikiai tinka miesto vairuotojams, kuriems reikia manevringo ir lengvai parkuojamo automobilio. Modelis kartu išlaiko ir „Jeep“ pajėgumą bei patikimumą.

Jeep Avenger
Jeep Avenger

3. Nuvažiuojamas atstumas. Šis modelis gali nuvažiuoti iki 400 kilometrų vienu įkrovimu pagal WLTP standartą, o to pakanka kelionėms tiek mieste, tiek užmiestyje.

4. Ikoniškas „Jeep“ dizainas. Nors „Jeep Avenger“ yra elektrinis ir mažesnis, jis vis tiek išlaiko klasikinį „Jeep“ dizainą – drąsią išvaizdą, septynių dalių grotelių priekį ir agresyvų profilį, kuris leidžia atpažinti jį kaip tikrą „Jeep“.

5. Pažangios vairavimo sistemos. „Jeep Avenger“ siūlo įvairias pažangias vairavimo sistemas, įskaitant išmanią greičio palaikymo sistemą, eismo juostos palaikymą ir autonominį avarinio stabdymo sistemą, kurios padeda užtikrinti saugumą kelyje.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyko rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?