Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – „Peugeot e-3008“, sukurtas ant naujos platformos

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Elektrinis Peugeot e3008
Elektrinis Peugeot e3008 / Gamintojo nuotr.

„Peugeot elektrifikuojasi labai smarkiai – paskelbė, kad šiemet pristatys 12 elektromobilių. O „eJudėjimo“ festivalyje pristato SUV fastbeką e-3008, – komentuoja 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas. – Naujoji „Stellantis“ koncerno elektromobilių platforma „STLA Medium“ leidžia optimaliai naudoti energiją, tad elektromobilis yra tinkamas ne tik kasdienėms kelionėms į darbą, bet ir ilgesnėms išvykoms. Jis gali (WLTP režimu) nuvažiuoti iki 700 km. „Peugeot e-3008“ yra pirmasis modelis, sukurtas ant šios naujos platformos“.

Rubrikos Gazas.lt redaktoriaus teigimu, e-3008 išsiskiria „liūtišku“ stiliumi, kuris daro „Peugeot“ automobilius savitus. Jis siūlo atkreipti dėmesį ir į firminį „Peugeot i-Cockpit“ skydelį, kuris nuolat tobulinamas, kad būtų dar patogesnis.

Trijų dydžių baterijos

Naujajame elektromobilyje galima rinktis vieną iš trijų galios sistemų. Pirmojoje montuojamas 73 kWh galios akumuliatorius, dviejų varomųjų ratų pavara, 157 kW/210 AG galią pasiekiantis elektros motoras, o viena įkrova nuvažiuojamas atstumas siekia 525 km.

Antrojoje įrengta 73 kWh baterija, ant abiejų ašių montuojami du elektros motorai (bendra galia yra 240 kW/320 AG) ir keturi varomieji ratai. Viena įkrova įveikiamas atstumas – 525 km.

Trečiojoje, „Long Range“ versijoje, naudojamas 98 kWh akumuliatorius ir 170 kW/230 AG galios motoras. Viena ašimi varomas elektromobilis gali nuvažiuoti iki 700 km.

BALSUOKITE: Kas taps „15min metų elektromobiliu“? Sprendžiate jūs

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato – Stel Auto


Penki įdomūs faktai apie „Peugeot e-3008“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „Peugeot e-3008“ yra naujos kartos visiškai elektrinis SUV.

2. „e-3008“ siūlo kelis baterijų pasirinkimus, leidžiančius pasirinkti tarp ilgesnio nuvažiuojamo atstumo arba mažesnio svorio ir geresnės dinamikos. Priklausomai nuo pasirinktos baterijos, nuvažiuojamas atstumas gali siekti iki 500 km vienu įkrovimu pagal WLTP standartą.

3. Naujas i-Cockpit. „Peugeot e-3008“ išsiskiria naujos kartos „i-Cockpit“ sistema, kuri siūlo pažangią skaitmeninę prietaisų skydelio ir multimedijos valdymo patirtį. Sistema apima didelį, lenktą ekraną, kuris apjungia vairuotojo ir pramogų funkcijas viename stilingame pakete.

4. Elegantiškas ir aerodinamiškas dizainas. „e-3008“ išsiskiria savo moderniu, aerodinamišku dizainu, kuris ne tik suteikia automobiliui elegantišką išvaizdą, bet ir pagerina efektyvumą, sumažinant oro pasipriešinimą. Tai padeda optimizuoti energijos vartojimą.

5. Aukštos kokybės interjeras. Automobilio salonas sukurtas skiriant ypatingą dėmesį detalėms, naudojant aukštos kokybės medžiagas ir siūlant erdvų bei patogų vidų. Tai sukuria prabangos pojūtį, kurį papildo pažangios technologijos ir patogios sėdynės.

Gamintojo nuotr./Elektrinis Peugeot e3008
Gamintojo nuotr./Elektrinis Peugeot e3008

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi