Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – „Škoda Enyaq“: ką slepia jo pavadinimas?

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Elektromobilis Škoda  Enyaq iV
Elektromobilis Škoda Enyaq iV / Škoda nuotr.

Kas tas „Enyaq“?

15min žurnalistas, rubrikos Gazas.lt redaktorius Žilvinas Pekarskas pastebi, kad „Škoda“ automobilių gamintojai, kurdami naujų modelių pavadinimus, išsikėlė sau nemažą morfologinį iššūkį. Visų naujų modelių pavadinimai baigiasi raide Q. jei „Kodiaq“ – meškos pavadinimas, tai ką reiškia elektromobilio vardas „Enyaq“? Ar jis kažkaip susijęs su mistine airių dainininke Enya?

Jei vertintume, kiek automobilio gauni už vieną eurą, „Škoda Enyaq“ ko gero aplenktų savo brolius ir pusbrolius.

„Automobilio vardą padiktavo airiškas vardas Enya (gyvenimo versmė). Taigi gamintojo marketinginis žingsnis – sumanus. O pats elektromobilis – labai gerai pavykęs. Jis gaminamas ant tos pačios „Volkswagen“ koncerno MEB platformos, kaip ir VW ID.3, VW ID.4 bei „Audi Q4 e-tron“. Tačiau, jei vertintume, kiek automobilio gauni už vieną eurą, „Škoda Enyaq“ ko gero aplenktų savo brolius ir pusbrolius.

„Enyaq“ yra „Octavia“ dydžio, bet siūlo „Kodiaq“ erdvę viduje. Ši koncepcija labai primena „Volkswagen ID.3“ reklamas, kuriose teigiama, kad tai – „Golf“ dydžio elektromobilis, kuris siūlo „Passat“ dydžio erdvę viduje“, – pastebi Ž.Pekarskas.

VIDEO: Vaidotas Žala pristatė elektromobilį „Škoda Enyaq iV“

Jo teigimu, jau pirmųjų testų metu nustebino „Škoda“ interjero kokybė, o tai labai svarbu kuriant emociją tiems, kurie prie elektromobilio vairo sėda pirmą kartą.

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą - čia.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato MOTUS AUTO


Penki įdomūs faktai apie elektromobilį „Škoda Enyaq“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. Originalus dizainas su papildomai užsakomomis „Crystal Face“ grotelėmis.Tokia „Škoda Enyaq“ versija išsiskiria nauju, modernizuotu priekio dizainu, kuriame dominuoja apšviestos priekinės grotelės. Šis dizaino elementas suteikia automobiliui prabangos ir išskirtinumo, be to, naktį jis sukuria unikalų vizualinį efektą.

„Crystal Face“ grotelės sudarytos iš 131 LED diodo, kurie ne tik apšviečia automobilio priekį, bet ir kuria unikalų šviesos šou, kai automobilis užvedamas ar užrakinamas.

SKODA ENYAQ
SKODA ENYAQ

2. Pagerintas aerodinamiškumas. "Enyaq“ labai aerodinamiškas elektromobilis. Tai dar labiau padidina automobilio efektyvumą ir viena įkrova įveikiamą nuotolį. Šie patobulinimai – tai aptakesnės linijos, optimizuoti aerodinaminiai ratlankiai, dugno apdaila, sumažinanti oro pasipriešinimą, taip taupant energiją.

3. Dėl nuolat tobulinamų baterijų technologijų ir efektyvesnės energijos valdymo sistemos, atnaujintas „Škoda Enyaq“ gali nuvažiuoti iki 550 kilometrų vienu įkrovimu (pagal WLTP ciklą), priklausomai nuo pasirinktos baterijos talpos ir variklio konfigūracijos.

4. Išmanioji įkrovimo sistema. „Enyaq“ turi pažangią sistemą, kuri leidžia optimizuoti įkrovimo laiką ir sąnaudas. Ji gali prisitaikyti prie skirtingų įkrovimo greičių ir naudoti pigiausią elektros energiją.

5. Tvarus interjeras. Atnaujinta „Enyaq“ versija siūlo dar aukštesnės kokybės interjerą, kuriame gausu perdirbtų ir tvarių medžiagų. Pavyzdžiui, sėdynės gali būti pagamintos iš perdirbtų plastikinių butelių, o medžiagos, naudojamos prietaisų skydelyje ir durų apmušaluose, yra draugiškos aplinkai. Interjeras užtikrina patogumą ir sukuria jaukumą.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas