Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susipažinkite: komfortu viliojantis elektrinis „Citroën e-C4 X“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo vairavimo patirtimi ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
e-C4 X-Electric
e-C4 X-Electric

,,Autofortas motors” atstovaujanti net penkis gamintojus
į „eJudėjimo“ festivalį atsiuntė tikrą prancūzą, išsaugojusį pamatines „Citroën“ vertybes – komfortišką pakabą ir savitą stilių.

Paprastas, bet neprastas. Pakaba minkšta, bet stabili. Stilius savitas, bet patrauklus. Toks 15min žurnalisto Žilvino Pekarsko vertinimas, kalbant apie nedidelį, bet universalų šeimyninį elektromobilį „Citroën e-C4 X“.

„Šis elektromobilis skirtas važiuoti ekonomiškai, vidutinius atstumus. Iš Vilniaus į Palangą automagistrale maksimaliu leistinu greičiu viena įkrova šiuo elektromobiliu nenuvažiuosite. Konkurse „Lietuvos metų automobilis“ ekstremaliomis rudeniškomis sąlygomis surengto testo metu jis nuvažiavo apie 200 km. Pabrėšiu, testas vyko ekstremaliomis oro sąlygomis, tad tokį atstumą šis elektrombilis Lietuvos sąlygomis nuvažiuos net žiemą. Įvertinus sparčiai augantį įkrovimo stotelių tinklą (ypač prie greitkelių), to visiškai pakanka kasdieniams poreikiams“, – sako žurnalistas.

Automobilis skirtas šeimai, kasdieniam naudojimui ir tikrai už prieinamą kainą.

„Tačiau „Citroën e-C4 X“ ne lakstymui ir skirtas, o ramiems pasivažinėjimams: baterija vidutinio dydžio, o kėbulas – pusiau SUV, pusiau sedanas, varomas tik priekine ašimi. Automobilis, skirtas šeimai, kasdieniam naudojimui ir tikrai už prieinamą kainą.

Būtent toks prancūzų tikslas – optimizuojant kaštus, neišradinėjant dviračio, sukurti universalų automobilį kasdieniams poreikiams. O jo vyresniojo brolio – C5 X – sėkmė gamintojams suteikė dar daugiau drąsos ir pasitikėjimo nemesti kelio dėl takelio.

Paprastai tariant, hečbeką C4 prancūzai pavertė paaukštintu erdviu sedanu su lenktu stogu ir vietoje VDV įdėjo elektros variklį su baterija, – vertina Ž.Pekarskas. – Smagu, kad „Citroën“, išlaikydami tradicijas, automobilyje montuoja hidraulinius amortizatorius su papildomais vožtuvais. Tad šis prancūzas pasižymi minkšta, komfortiška pakaba“.

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą - čia.

Citroen e-C4 X
Citroen e-C4 X

Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato ,,Autofortas motors”.

Daugiau apie automobilį rasite - čia

Ką apie „Citroën e-C4 X“ sako dirbtinis intelektas

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „Citroën e-C4 X“ yra varomas 100 kW (136 AG) elektriniu varikliu, kuris užtikrina dinamišką ir tylų važiavimą. Automobilio maksimalus greitis yra 150 km/val., o 0–100 km/val. įsibėgėja per 9,7 sekundės.

2. „e-C4 X“ turi 50 kWh ličio jonų bateriją, kuri pagal WLTP leidžia nuvažiuoti iki 350 km. Baterija palaiko greitą įkrovimą, leidžiant pasikrauti 80 proc. per 30 minučių naudojant 100 kW įkrovimo stotelę.

3. Automobilis yra suprojektuotas pagal „Citroën Advanced Comfort“ programą, siūlančią aukštą komforto lygį. Jame rasite specialias „Advanced Comfort“ sėdynes, kurios yra minkštos ir patogios, taip pat pakabos sistemą su hidrauliniais amortizatoriais, užtikrinančią sklandų važiavimą.

Sėdynes yra minkštos ir patogios, taip pat pakabos sistemą su hidrauliniais amortizatoriais, užtikrinančią sklandų važiavimą.

4.„e-C4 X“ yra aprūpintas naujausiomis technologijomis, įskaitant 10 colių liečiamą ekraną, palaikantį „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“. Taip pat yra įvairios vairuotojo pagalbinės sistemos, tokios kaip prisitaikanti kruizo kontrolė, kelio ženklų atpažinimas ir automatinis avarinis stabdymas.

5. Elektromobilis išsiskiria savo unikaliu dizainu, kuris jungia sedano ir krosoverio elementus. Automobilis turi aukštą prošvaisą, leidžiančią lengviau važiuoti įvairiais keliais, ir modernius LED žibintus, suteikiančius jam šiuolaikišką išvaizdą.

Šie faktai išskiria „Citroën e-C4 X“ kaip modernų, komfortišką ir efektyvų elektrinį automobilį, pritaikytą šiuolaikiniam vairuotojui.

Išskirtinė savybė

Vienas išskirtinis „Citroën e-C4 X“ bruožas, pasak DI, yra jo „Citroën Advanced Comfort“ sistema. Ji apima daugybę sprendimų, skirtų padidinti komfortą tiek vairuotojui, tiek keleiviams. Atkreipkite dėmesį į sėdynes ir hidraulinius amortizatorius su „Progressive Hydraulic Cushions®“ technologija.

„Citroën“ nuotr./„Citroën ë-C4“
„Citroën“ nuotr./„Citroën ë-C4“

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? „eJudėjimo“ festivalis
  • Kada? Rugpjūčio 22 d., nuo 13 val.
  • Kur? Lukiškių aikštėje, Vilniuje
  • Daugiau informacijos paspaudus – ČIA

Besidominčių lauks naudingi pranešimai apie paramos priemones, kuriomis galima pasinaudoti, bei patarimai, ką svarbu žinoti perkant nenaują elektromobilį.

Kad viskas neliktų tik kalbomis, atėję į renginį galėsite vienoje vietoje išvysti visą būrį skirtingų gamintojų elektromobilių. Taip pat bus galimybė gyvai pabendrauti su juos parduodančiais atstovais bei susitarti dėl bandomųjų važiavimų.

Jau dabar galime pasakyti, kad renginyje pamatysite ne tik labiausiai prieinamus elektromobilius, kainuojančius nuo 20 tūkstančių eurų, bet ir tikras „bombas“, kurios išvysto net 650 arklio galių ir šimtą kilometrų pasiekia per 3,4 sekundės!

Renginio teritorijoje taip pat vyks smagios pramogos vaikams – elektromobiliukų lenktynės.

Apie „Autofortas Motors“

UAB „Autofortas motors“ – tai įgaliotas Hyundai, Citroen, Suzuki, Isuzu ir KGM automobilių pardavimų salonas ir techninės priežiūros atstovas Lietuvoje. Atstovybes galite rasti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Autofortas motors“ įmonė 2018 ir 2019 metais išrinkta geriausia „Hyundai“ ir „Suzuki“ atstovybe Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi