Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo festivalis“: ORA elektrinis svečias iš Azijos užkariauja lietuvių simpatijas

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo vairavimo patirtimi ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Elektromobilis „GWM ORA“
Elektromobilis „GWM ORA“ / Gamintojo nuotr.

Koncernas GMW (Great Wall Motors) į Lietuvą atsiuntė mažytį stilingą elektromobilį „ORA 3“.

Jo kaina verčia pasitrinti akis. Be APVA kompensacijos modelis su mažesne baterija šiuo metu kainuoja nuo 26 995 Eur, o nuvažiuoja apie 300 km.

„Nesileidžiant į geopolitiką, reikia pripažinti, kad šios Azijos šalies gamintojai labai pasitempė. Jų elektromobiliai – stilingi, patogūs, nuvažiuoja pakankamai kilometrų viena įkrova. Jie tikrai gerokai pranašesni už kai kuriuos mažuosius Europoje pagamintus EV“, – sako Žilvinas Pekarskas, Vilniaus mieste išbandęs paprastesnę elektromobilio versiją „GWM ORA 3“ su 48 kWh baterija. Brangesnė versija (su didesne 53 kWh baterija ir daugiau komforto pasirinkimų) vadinasi „ORA 3 Plus“.

Savo įspūdžius Žilvinas sudėjo į vaizdo dienoraštį:

VIDEO: „eJudėjimo“ festivalis: kiniškas elektromobilis GWM ORA 3

„Turiu pripažinti, kad gatvėje žmonės atsisuka. Elektromobilis traukia akį. O ir važiavimo komfortas kaip tokio dydžio automobiliui – daugiau nei pakankamas. Tikrai galiu prognozuoti, kad „GWM ORA 3“ pasklis po mūsų miestus. Pradžiai galbūt kaip keitimosi automobiliais paslaugos transporto priemonės“, – neabejoja žurnalistas.

Ž.Pekarskas taip pat atkreipia dėmesį į puikų elektromobilio saugumo ir ekologiškumo įvertinimą:

GWM ORA 03“ buvo įvertintas penkiomis žvaigždutėmis.

„GWM ORA 03“ buvo įvertintas penkiomis žvaigždutėmis „Euro NCAP“ mažų šeimos automobilių kategorijoje.

Be to, „Green NCAP“ programoje, kurioje automobiliai vertinami už aplinkosaugos rodiklius – švarų orą, energijos suvartojimo efektyvumą ir išmetamo CO2 kiekį, jis buvo įvertintas aukščiausiu balu. Esant 11 kW įkrovimo galiai, į automobilio akumuliatorių patenka 93,2 proc. tinklo energijos – tai vienas didžiausių efektyvumo rodiklių, kuriuos kada yra užfiksavęs „Green NCAP“.

Pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą - čia.

Ką apie ORA 3 sako dirbtinis intelektas

Paklausėme, ką apie GWM ORA 3 savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. ORA 3 yra elektrinis automobilis, gaminamas Kinijos automobilių gamintojo „Great Wall Motors“, kuris yra viena didžiausių ir seniausių automobilių gamybos kompanijų Kinijoje.

2. Elektromobilis pasižymi moderniu ir kompaktišku dizainu, yra pritaikytas miesto sąlygoms. Automobilis išsiskiria stilingu išoriniu dizainu ir ergonomišku interjeru su patogiais ir pažangiais valdymo elementais.

3.Automobilis turi galingą bateriją, leidžiančią nuvažiuoti iki 400 km vienu įkrovimu (priklausomai nuo modelio ir vairavimo sąlygų). Tai leidžia „ORA 3“ būti konkurencingam rinkoje.

4. „ORA 3“ neišskiria anglies dioksido emisijų važiavimo metu. Taip prisideda prie švaresnės aplinkos ir sumažina poveikį klimato kaitai.

5. Elektromobilis aprūpintas moderniomis technologijomis, tokiomis kaip pažangios vairavimo pagalbos sistemos, įvairūs jutikliai bei informacinės-pramoginės sistemos. Automobilis taip pat pasižymi aukštu saugumo lygiu, turėdamas kelias saugos oro pagalves ir sustiprintą kėbulo struktūrą.

DI manymu, išskirtinė „ORA 3“ savybė - puikus kainos ir pažangių technologijų derinys.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato JMA CENTRAS.


„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? „eJudėjimo“ festivalis
  • Kada? Rugpjūčio 22 d., nuo 13 val.
  • Kur? Lukiškių aikštėje, Vilniuje
  • Daugiau informacijos paspaudus – ČIA

Besidominčių lauks naudingi pranešimai apie paramos priemones, kuriomis galima pasinaudoti, bei patarimai, ką svarbu žinoti perkant nenaują elektromobilį.

Kad viskas neliktų tik kalbomis, atėję į renginį galėsite vienoje vietoje išvysti visą būrį skirtingų gamintojų elektromobilių. Taip pat bus galimybė gyvai pabendrauti su juos parduodančiais atstovais bei susitarti dėl bandomųjų važiavimų.

Jau dabar galime pasakyti, kad renginyje pamatysite ne tik labiausiai prieinamus elektromobilius, kainuojančius nuo 20 tūkstančių eurų, bet ir tikras „bombas“, kurios išvysto net 650 arklio galių ir šimtą kilometrų pasiekia per 3,4 sekundės!

Renginio teritorijoje taip pat vyks smagios pramogos vaikams – elektromobiliukų lenktynės.

„Great Wall Motor Co., Ltd.“

„Great Wall Motor Co., Ltd.“ (GWM) – tarptautinė automobilių gamybos bendrovė, įkurta 1984 m. Kinijoje. Ji užsitikrino tvirtas pozicijas šalies rinkoje ir viena pirmųjų bendrovių, pradėjusių pardavinėti automobilius už šalies ribų.

GWM gamina kelių markių automobilius ir palaiko strateginius ryšius su žinomais tarptautiniais tiekėjais, tokiais kaip „Continental“, „Bosch“, „Webasto“, „BorgWarner“, ZF ir „Hella“. Be to, įsteigta bendra įmonė su BMW, kuri vienoje iš GWM pažangių automobilių gamyklų gamina naujuosius MINI elektromobilius. GWM turi daugiau nei 100 dukterinių įmonių, kuriose dirba per 60 000 darbuotojų. Ji kasmet parduoda apie 1 300 000 automobilių.

Į Europos rinką GWM įžengė 2022 m., pristatydama vien elektra varomą stilingąjį GWM ORA 03. Jo kelionė prasidėjo Švedijoje ir iš čia persikėlė į Jungtinę Karalystę, Airiją, Islandiją ir Vokietiją. 2024 m. jis pasiekė Estiją, Latviją, Lietuvą bei kitas Europos šalis. Kitas GWM modelis – prabangus iš tinklo įkraunamas hibridinis visureigis WEY, kuris Baltijos šalyse pasirodys 2024 m. pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?