Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalyje – elektrinė „Mini“ naujiena „Countryman E“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Elektrinis visureigis „MINI Countryman“
Elektrinis visureigis „MINI Countryman“ / Gamintojo nuotr.

„Mini“ rinkai pasiūlė didesnio formato elektrinį krosoverį „Countryman E“. Panašiai, kaip „Mini Cooper“ – tai labiau miestui nei ilgoms kelionėms greitkeliu skirtas elektromobilis.

Elektrinis „Countryman“ – puikus šeimos, auginančios vaikus pasirinkimas

Natūralu, kad daliai MINI gerbėjų, auginančiai vaikus, galinėje sėdynėje norisi daugiau vietos (pvz., vaikams į mokyklą nuvežti), ir, žinoma, ne tokios agresyvios važiuoklės. Todėl drąsiai galima teigti, kad elektrinis „Countryman“ – puikus šeimos, auginančios vaikus pasirinkimas“, – sako 15min rubrikos Gazas.lt redaktorius Žilvinas Pekarskas.

Jo teigimu, išmani All4 visų varančiųjų ratų sistema, galinga jėgainė, leidžianti visureigiui įsibėgėti iki 100 km/val. per 8,6 sekundės ir daugybė pažangiausių vairavimo pagalbininkų parodo, kad svarbu ne ūgis – kompaktinis krosoveris gali būti toks pat prabangus, kaip ir jo didesni konkurentai.

Beje, „Countryman“ turi „Driving Assistant Plus“ technologiją, kuri atitinka vadinamojo antrojo lygmens automatinio vairavimo funkcionalumą. Ji leidžia vairuotojui atitraukti rankas nuo vairo važiuojant iki 60 km/val. greičiu, su sąlyga, kad vairuotojas toliau atidžiai stebės situaciją kelyje.

BALSUOKITE: Kas taps „15min metų elektromobiliu“? Sprendžiate jūs

Ar žinote, kad pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato – Krasta Auto

Daugiau informacijos apie MINI rasite paspaudę – čia.


Penki įdomūs faktai apie „Mini Countryman E“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilio savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „Countryman E“ yra vienas pirmųjų „Mini“ SUV kategorijos elektrinių modelių. Šis automobilis sujungia klasikinį „Mini“ stilių su šiuolaikinėmis elektromobilių technologijomis.

MINI Countryman SE ALL4
MINI Countryman SE ALL4

2. Be visiškai elektrinio varianto, „Countryman E“ taip pat yra siūlomas ir kaip plug-in hibridas (PHEV). Ši versija leidžia naudoti tiek elektros, tiek benzino variklį, suteikiant vairuotojams didesnį lankstumą kelionėse.

3. Kompaktiškas ir funkcionalus. Nors „Countryman E“ yra kompaktiškas automobilis, jis siūlo pakankamai vietos keleiviams ir bagažui. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško miesto automobilio su visureigio funkcionalumais.

4. Modernios technologijos. „Countryman E“ įdiegtos naujausios technologijos, įskaitant didelį skaitmeninį prietaisų skydelį, pažangias saugos sistemas ir integruotą navigacijos sistemą, kuri padeda planuoti maršrutus ir efektyviai naudoti baterijos energiją.

5. Ikoniškas „Mini“ dizainas. Nors „Countryman E“ yra elektrinis, jis išlaiko visus klasikinio „Mini“ dizaino elementus, įskaitant apvalius priekinius žibintus, ryškias spalvas ir kompaktišką kėbulo formą, dėl kurių „Mini“ yra lengvai atpažįstamas.

MINI Countryman E
MINI Countryman E

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi