Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalyje – stilingas ir raumeningas „Škoda Enyaq Coupe“

Jau šiandiens (rugpjūčio 22 d.) Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Škoda Enyaq Coupe iV
Škoda Enyaq Coupe iV / Škoda nuotr.

Pasak 15min žurnalisto Žilvino Pekarsko, jau bazinio „Škoda Enyaq“ pasirodymas paliko gilų įspūdį: elektrombilis tikrai išvaizdus. Tačiau jo Coupe versijos premjera tikrai atėmė žadą.

„Labai svarbu, kad elektromibiliai būtų ne tik efektyvūs, bet ir patrauklūs, kuriantys emociją. Man Škoda Enyaq Coupe – vienas gražiausių „šeimyninio“ dydžio elektromobilių. Gaila, kad dar nespėjau išbandyti RS versijos, ji turėtų nukelti stogą“, – sako rubrikos Gazas.lt redaktorius.

Man Škoda Enyaq Coupe – vienas gražiausių „šeimyninio“ dydžio elektromobilių.

Coupe, lyginant su įprastu „Enyaq“, turi geresnį aerodinaminį koeficientą, šio modelio programinė įranga leidžia greičiau įkrauti elektromobilio bateriją, nuo 10 iki 80 proc. per 29 min. Palaikoma įkrovos galia – 135 kW (paprastame „Enyaq“ – 125 kW). Ratų dydis įspūdingas: nuo 19 iki 21 colio.

Tiesa, grožis reikalauja aukų: Coupe bagažinėje -15 l mažiau erdvės, nei tradiciniame „Enyaq“.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato – ARX Auto

Daugiau informacijos rasite paspaudę – čia.


Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.

Penki įdomūs faktai apie „Škoda Enyaq Coupé“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. Sportiškesnis dizainas: „Skoda Enyaq Coupé“ išsiskiria sportiškesne ir aerodinamiškesne kėbulo forma, lyginant su įprastu „Enyaq“ modeliu. Jo „fastback“ stiliaus stogas švelniai nusileidžia link galinės dalies, suteikdamas automobiliui dinamišką ir elegantišką siluetą. Šis dizaino sprendimas ne tik vizualiai patrauklus, bet ir padeda sumažinti oro pasipriešinimą.

2. Pagerintas aerodinamiškumas. Dėl sportiškesnės kėbulo formos „Enyaq Coupé“ pasipriešinimo koeficientas (Cd) tik 0,234, o tai yra yra vienas geriausių rodiklių šioje automobilio klasėje.

3. Panoraminis stiklinis stogas. „Enyaq Coupé“ standartinėje komplektacijoje yra didelis panoraminis stiklinis stogas, kuris suteikia erdvės pojūtį salone ir leidžia keleiviams mėgautis natūralia šviesa. Šis stogas tęsiasi per visą automobilio ilgį ir suteikia unikalią galimybę grožėtis dangumi.

4. „Crystal Face“ grotelės. Kaip ir standartiniame „Enyaq“, Coupé versijoje taip pat galima užsisakyti „Crystal Face“ groteles. Ši LED apšvietimo sistema, instaliuota priekinėse grotelėse, ne tik pabrėžia automobilio dizainą, bet ir suteikia išskirtinį šviesos efektą.

5. Galingesnės versijos „Enyaq Coupé“ siūlo ir galingesnes variklio versijas, įskaitant RS modelį. RS versija turi dviejų variklių sistemą, kuri kartu generuoja 299 arklio galias ir leidžia automobiliui pasiekti 0-100 km/h greitį per 6,5 sekundės. Tai daro „Enyaq Coupé RS“ vienu iš sportiškiausių „Škoda“ elektromobilių.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi