Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalyje – tikras elektrinis visureigis „Nissan Ariya“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Elektromobilis „Nissan Ariya“
Elektromobilis „Nissan Ariya“ / Gamintojo nuotr.

„Jei rinkčiausi „Nissan Ariya“, ko gero akys kryptų į visų ratų pavara varomą versiją su „e-4ORCE“ sistema.

Esu bandęs ją ir Lietuvos miškuose, ir Suomijos sniegynuose (žiūr. video žemiau). Šis elektrinis visureigis pateisina tokį vardą – keturių ratų sistema veikia patikimai. O didžiulis elektros sukimo momentas leidžia sutaupyti reakcijos laiko.

Šis elektrinis visureigis pateisina tokį vardą – keturių ratų sistema veikia patikimai.

Žinoma, besirenkantys „Ariya“ gali susidurti su dilema: jei norite mažiau elektros vartojančio elektrinio „Nissan“, tektų rinktis mažesnio galingumo ir tik viena ašimi varomą modelį. Sutaupytumėte pinigų, bet prarastumėte pamatines visureigio savybes“, – sako 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Jis atkreipia dėmesį į mobilų (slankiojamą) „Ariya“ salono ranktūrį su daiktadėže (tarp sėdynių):

„Įdomus kūrėjų sprendimas. Pertvarą/ranktūrį galima nustumti iki pat galo. Pasirodo, tokiu būdu taikoma ir į japonišką, ir į europietišką skonį. Nes, kaip man pasakojo vienas inžinierius, japonai labiau mėgsta laisvą erdvę priekyje, o europiečiai nori sėdėti vadinamajame „cockpite“. Taigi turite galimybę nesunkiai transformuoti salono erdvę“.

Turite galimybę nesunkiai transformuoti salono erdvę.

Gamintojo nuotr./Elektromobilis „Nissan Ariya“
Gamintojo nuotr./Elektromobilis „Nissan Ariya“

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.

VIDEO: Ar elektromobilis gali būti geras visureigis: „Nissan“ e-4orce elektrinės visų ratų sistemos testai

Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato Fakto Auto

Specialų pasiūlymą rasite paspaudę - ČIA


Penki įdomūs faktai apie „Nissan Ariya“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilio savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „Nissan Ariya“ yra 100 proc. elektrinis krosoveris, kuris žymi svarbų žingsnį „Nissan“ elektromobilių asortimente.

2. „e-4ORCE“ sistema. „Ariya“ naudoja „Nissan“ sukurtą visų ratų pavaros sistemą „e-4ORCE“. Ši sistema užtikrina optimalų sukibimą ir stabilumą net ir sudėtingomis sąlygomis, todėl vairuotojas gali jaustis saugiai važiuodamas bet kokiu oru.

3. Nuvažiuojamas atstumas. Priklausomai nuo modelio, „Nissan Ariya“ gali nuvažiuoti iki 500 km vienu įkrovimu pagal WLTP standartą. Tai puikiai tinka ilgoms kelionėms.

4. Pažangios technologijos „Nissan Ariya“ siūlo daugybę pažangių technologijų, įskaitant „ProPILOT“ autonominio vairavimo sistemą, kuri padeda vairuotojui valdyti automobilį kintant eismo sąlygomis. Taip pat yra integruota balso asistentė „Amazon Alexa“, leidžianti valdyti tam tikras funkcijas balsu.

5. Modernus dizainas. „Nissan Ariya“ išsiskiria moderniu ir futuristiniu dizainu, tiek išorėje, tiek viduje. Automobilio vidus yra erdvus, interjeras minimalus, bet stilingas.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?