Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekologiško transporto kompensacijoms – naujas kvietimas

Trečiadienį skelbiamas naujas kvietimas kompensacijoms už seno ir taršaus automobilio sunaikinimą, įsigyjant ekologiškesnę transporto priemonę.
„Ignitis ON“ elektromobilių įkrovimo stotelė
Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybei praėjusią savaitę pritarus skirti papildomus 3 mln. eurų kompensacijoms, gyventojai per informacinę sistemą galės teikti prašymus tol, kol pakaks skirtų papildomų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki kitų metų vasario 1 dienos, praneša Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).

Kompensacijos mokamos už įsigytą metinį viešojo transporto bilietą, dviratį, elektrinį paspirtuką, mopedą ar motociklą, sunaikinus seną taršų automobilį.

Sunaikinto taršaus automobilio savininkas galės gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant priemonei nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos.

Priemonė startavo gegužės viduryje, vėliau buvo pratęsta ir iki spalio 19 dienos buvo gauta per 9 tūkst. gyventojų prašymų 8 mln. eurų kompensacijoms.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį nutarė perskirstyti Klimato kaitos programos lėšas ir skyrė dar 3 mln. eurų kompensacijoms už sunaikintus taršius automobilius bei naujų ekologiškų priemonių įsigijimą.

APVA duomenimis, iki šiol sunaikinta daugiau kaip 11 tūkst. taršių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas