Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektra varomas „Fiat 500e“ – dvejus metus iš eilės pelnė geriausio titulą

Prestižinio „What Car?“ žurnalo rengiamuose 2022 Elektromobilių apdovanojimuose ekspertai vėl nepagailėjo liaupsių naujajam „Fiat 500e“. Pilnai elektros energija varomas „Fiat 500e“ išlaikė savo titulą įrodydamas, kad mažų elektromobilių kategorijoje geresnių už jį nėra, rašoma pranešime.
Fiat 500e
Fiat 500e / Aivaro Grigelevičiaus nuotr.

Anot „Fiat“ atstovybės Lietuvoje vadovo Arnoldo Ardzevičiaus, leidinio komisijos ekspertai išgyrė italų gamybos elektromobilį už jo našumą, greitą įkrovimo laiką, vairavimo komfortą ir prieinamą kainą. Miestui pritaikytas naujasis elektra varomas „Fiat 500e“ pilnai įkrauta baterija įveikia net 320 kilometrų atstumą, o 50 km/val. greitį išvysto vos per 3,1 sekundės.

Generalinis „Fiat” direktorius Oliver Francois neslėpė pasididžiavimo „Fiat 500e“ sėkme: „Noriu padėkoti įtakingajam „What Car?“ už dar vieną pelnytą titulą. Laimėti dvejus metus iš eilės, turint omenyje, kad varžovai – naujausi elektromobilių rinkoje pasirodę modeliai yra didžiulė sėkmė. Didžiuojamės, kad „Fiat 500e“ dar kartą įrodė, jog yra vertas būti Nr.1.“

Elektra varomas „Fiat 500e“ jau yra pelnęs 33 tarptautinius apdovanojimus devyniose šalyse.

Anot Britų automobilių leidinio „What Car?“ redaktoriaus Steve Huntingford, inovatyvusis „Fiat 500e“ paneigia nuostatas, kad mažas elektromobilis turi būti nuobodus ir paprastas.

„Be to, nei vienas konkurentas nepranoksta „Fiat“ gebėjimo nepriekaištingai laviruoti didmiesčio spūstyse. Trumpai tariant – jis tobulai prisitaiko prie modernaus miesto tempo palikdamas šypseną vairuotojo veide“, – sakė jis.

„Fiat 500e“ sėkmė užtikrino ir įspūdingus pardavimų rezultatus – vos per dvejus metus šį elektromobilį įsigijo virš 100 tūkstančių vairuotojų. Jis yra tapęs perkamiausiu elektromobiliu Italijoje bei Vokietijoje ir sparčiai populiarėja visoje Europoje. Netrukus „Fiat 500e“ pasirodys ir JAV, tęsdamas savo pasaulinę kelionę už Europos ribų – Vidurio Rytuose ir Japonijoje.

Elektra varomas „Fiat 500e“ rinkose debiutavo prieš kelis metus. Lietuvoje prekyba juo buvo pradėta pernai, o kaina, pritaikius 5000 Eur valstybės paramą elektromobilių įsigijimui, siekia 29 490 Eur.

Automobilių gamintoją „Fiat“ Lietuvoje atstovauja UAB „Autobrava Motors“, kuri kartu prekiauja ir „Jeep“, „Alfa Romeo“ ir kt. automobiliais bei teikia jų aptarnavimo ir priežiūros paslaugas visoje Lietuvoje. Bendrovė priklauso įmonių grupei „Modus Group“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito