Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Enefit Volt“ elektromobilių įkrovimo tinklas Lietuvoje auga trečdaliu: kurias stoteles galima bandyti nemokamai?

„Enefit Volt“ elektromobilių įkrovimo tinklas šią savaitę išaugo beveik trečdaliu. Daugiau kaip trys dešimtys naujų įkrovimo stotelių pradėjo veikti vairuotojams patogiose vietose mažesniuosiuose šalies miestuose. Visai netrukus, „Enefit Volt“ elektromobilių stotelių išaugs dar labiau.
Enefit Volt tinklas
Enefit Volt tinklas / Enefit nuotr.

Mažiau nei prieš metus Lietuvoje pradėto plėtoti „Enefit Volt“ viešojo elektromobilių įkrovimo tinklo stotelių skaičius vasaros pabaigoje perkopė 100, o vien per rugsėjį paaugo dvigubai. Visą savaitę elektromobilių vairuotojai savo transporto priemones naujose stotelėse galės įkrauti nemokamai.

Kur galima krautis nemokamai

Nemokamai galima išbandyti stoteles Ariogaloje, Garliavoje, Mažeikiuose, Rokiškyje, Šakiuose, Kupiškyje, Marijampolėje, Plungėje, Pakruojyje, Raseiniuose, Ukmergėje ir Utenoje, o artimiausiomis dienomis ir Radviliškyje.

34 naujos stotelės, kurių galia, priklausomai nuo vietos, siekia nuo 22 iki 240 kW, šią savaitę pradeda veikti, Ariogaloje, Garliavoje, Mažeikiuose, Rokiškyje, Šakiuose, Kupiškyje, Marijampolėje, Plungėje, Pakruojyje, Raseiniuose, Ukmergėje ir Utenoje, o artimiausiomis dienomis ir Radviliškyje. Visas naująsias stoteles patogiai galima rasti „Enefit Volt“ programėlėje, taip pat – elektromobilių vairuotojų pamėgtose platformose „PlugShare“ ar „Plugsurfing“.

Numatoma, jog kitą savaitę „Enefit Volt“ tinklą papildys dar apie 10 naujų įkrovimo stotelių.

„Jei didžiuosiuose šalies miestuose įkrovos infrastruktūra iš esmės yra pakankama, tai nuo jų ir pagrindinių kelių nutolusiems elektromobilių vairuotojams vis dar kyla iššūkių. Siekiame užpildyti šią spragą, kad visoje Lietuvoje būtų galima greitai ir patogiai papildyti transporto priemonių energijos atsargas“, – sako žaliųjų energijos sprendimų bendrovės „Enefit“ viešojo įkrovimo tinklo vadovas Tomas Žilionis.
Jis atkreipia dėmesį, kad ekspertai prognozuoja, jog po šiųmetinio elektromobilių įkrovimo sistemų įrengimo sulėtėjimo elektromobilių rinka Europoje 2025 m. išgyvens naują proveržio etapą, su kuriuo turi suspėti ir įkrovimo infrastruktūros plėtra.

Enefit nuotr./Tomas Žilionis
Enefit nuotr./Tomas Žilionis

„Šį mėnesį paskelbtoje ekspertų grupės „Transport & Enviroment“ ataskaitoje numatoma, kad ateinančiais metais elektromobiliai sudarys 24 proc. naujų automobilių rinkos Europoje, kai pirmąjį šių metų ketvirtį šis rodiklis siekė 14 proc. Šį didžiulį pokyti lems tai, kad griežtės išmetamųjų teršalų ribos, o gamintojai siūlys vis platesnį elektromobilių asortimentą, įskaitant ir pigesnius modelius. Tendencijos yra akivaizdžios, o sklandų perėjimą prie e. mobilumo turi užtikrinti ir infrastruktūros plėtra“, – teigia T. Žilionis.

Baltijos šalis ir Lenkiją apimantį „Enefit Volt“ viešąjį elektromobilių įkrovimo tinklą šiuo metu sudaro daugiau kaip 430 stotelių, kurių skaičius nuolat auga.

Žaliųjų energijos sprendimų bendrovė „Enefit“ vien Lietuvoje iki 2026 m. yra suplanavusi investuoti 10 mln. eurų ir įrengti 1000 naujų stotelių. Šiuo metu 250 stotelių įmonė įrenginėja šalia mažmeninės prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvių, taip pat pradėtas bendradadarbiavimas su automobilių plovyklų tinklais „H2Auto“ ir Smart Wash“, kurių plovyklose atsiras „Enefit Volt“ greitojo įkrovimo stotelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas