Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje stabdoma vis daugiau automobilių gamyklų

Po vasaros atostogų, kai kurie automobilių gamyklose dirbantys žmonės gali būti atleisti. Taip yra dėl to, kad gamintojai negali parduoti visų pagaminamų automobilių.
„Hyundai“ gamykla Čekijoje
„Hyundai“ gamykla Čekijoje / Pauliaus Sviklo nuotr.

Liūdnos žinios gali pasiekti kai kuriuos „PSA Peugeot – Citroen“, „Fiat“, „Opel“ ir „Renault“ gamyklų darbuotojus. Šie gamintojai gyvuoja būtent dėl pardavimų Europoje, kurie šiuo metu neblizga. Prognozuojama, kad šiemet Europoje bus parduoda apie 13,6 mln. naujų automobilių. Nors atrodo, kad tai nemažas skaičius, tačiau palyginti su rinkos piku 2007-iais, kuomet buvo parduota 16,8 mln. automobilių, nuosmukis siekia net 19 procentų.

Tačiau tai dar ne viskas. Bankų analitikai praneša, kad antroje šių metų pusėje, situacija gali tapti dar prastesnė. Šiuo metu prasta situacija nėra tokia prasta, kokia gali būti vėliau. Analitikai prognozuoja, kad ekonomikos sąstingis laikysis iki 2014-ųjų, kuomet tikimasi ženklaus ir pastebimo ekonomikos pagerėjimo.

„Fiat“ praneša, kad į gamyklą Pomigliano mieste, darbuotojai jau grįžta. Tačiau neilgam, nes šį mėnesį jų laukia dviejų savaičių papildomos atostogos. Sergio Marchionne, generalinis „Fiat“ ir „Chrysler“ vadovas, praneša, kad tai tik žingsnis link gamyklos uždarymo, jeigu nepavyks susitarti su profsąjunga dėl kintančių darbo sąlygų.

Ne ką geresnėmis nuotaikomis gyvena ir „PSA Peugeot – Citroen“ darbuotojai. Nei vienas iš 5600 darbuotojų, kurie grįžo po vasaros atostogų, negali būti tikras, kad liks darbe. Gamintojas kovoja su finansinėmis problemomis ir šį mėnesį atleis dalį darbuotojų. Tačiau iki tol bus padarytos savaitės trukmės atostogos.

Apie gamybos stabdymą, jau nebe pirmą kartą, kalba ir „Opel“. Gamintojas dvidešimčiai dienų uždarys pagrindinę savo gamyklą Russelheilme ir iki šių metų pabaigos bus sustabdyta dalių gamykla Kaiserslautern mieste. Nors „Opel“ labiau norėtų atleisti dalį savo darbuotojų, tačiau to neleidžia tarp gamintojo ir Vokietijos vyriausybės pasirašyta sutartis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai