Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gazuota pasaka Nr.1: Kalėdų senelis bandė sužvejoti tanką, bet iš dugno ištraukė ne jį

Lietuvių liaudis turi nemažai pasakų bei literatūros kūrinių apie nuskendusias paslaptis: „Eglė žalčių karalienė“, A.Vienuolio „Paskenduolė“ ar legendos apie Platelių ežerą (po juo neva nuskendęs miestas). Pasaulio istorijoje didžiulį pėdsaką paliko Platono papasakota istorija apie Atlantidos civilizaciją, o Lochneso ežero legendą girdėjęs kiekvienas. Ir labai mažai kas nėra skaitęs versijos, kad šalia Vilniaus, Gilužio ežere, narai matė nuskendusį tanką.

Įjunkite fantaziją, kad suvoktumėte, jog tokios istorijos bei povandeniniai regėjimai gali turėti realų pagrindą. Įjungėte? Puiku. Juk per Kalėdas vyksta stebuklai, o Kūčių naktį gyvuliai prabyla. Tai gal prieš šventes galima ir tanką sužvejoti, kol ežeras dar nespėjo pasidengti stora ledo pluta?

15min rubrikos „Gazas“ personažai Kalėdų senelis ir nykštukas panašiai siautėja jau nebe pirmus metus: dainas dainuoja, po miestą ryškiais automobiliais važinėja, žmones linksmina – kad gyvenimas būtų gražesnis. Taip nufilmuoja Kalėdų atviruką, kokio nors stebuklo ieškodami.

Stambus laimikis nuskendusio tanko beieškant

Šį kartą Gilužio ežero apylinkes rinkomės neatsitiktinai: gal koks tankas užkibs, o gal Napoleono skrynia? O vertingam radiniui ištraukti iš dugno pasiskolinome iš „Porsche“ dirbtuvių – „Stuttgart Clinique“ – „Porsche Boxster 718“, išvystantį maždaug 300 AG.

Kam toks galingas daiktas? Savaime suprantama – kad tanką iš ežero padėtų ištraukti. Čia juk ne kokia kelių kilogramų lydeka, o rimtas daiktas. Beje, apie neva 35 m. gylyje nuskendusį tanką vilnietis „Aro“ pareigūnams pasakojo 2016 m. rugpjūtį. Taigi nederėtų atmesti galimybės, kad tanką patyliukais jau spėjo ištraukti nykštukai-metalo supirkėjai.

15min „Gazo“ Kalėdų seneliui su nykštuku ir meškere nuvykus prie Gilužio, iškart prisistatė vietiniai gyventojai ir ėmė kaulyti saldainių. Laimei, patikėjo pažadais (na, juk rinkimai ne už kalnų), kad gyvenimas 2019-aisiais gerės ir be saldainių. Pats, savaime. Nes kils ir pensijos, ir atlyginimai, o paslaugų bei maisto produktų kainos (ypač degalų) tik mažės.

Tokiu būdu atsikratę nepageidautinų liudytojų, raudonskvernis senelis ir ilgakasis nykštukas gerai paspjaudė jauką, sumurmėjo burtažodį „Gazas dugnas“, ir užmetė meškerę.

Prie kranto nekibo. Todėl teko dar smarkiau užsimoti ir užmesti į ežero vidurį, kur tilptų ne tik tankas, bet ir mėgstanti nardyti Lochneso gražuolė ar atgimęs, Eglės brolių dalgiais sukapotas žaltys Žilvinas.

Ir tik pamanykit, senelio radaras, pritvirtintas prie šalmo, iškart užfiksavo įtartiną judesį, valas įsitempė, o meškerė sulinko. Teko kviesti į pagalbą ir nykštuką, kad pavyktų išlaikyti spurdantį grobį.

Kaip viskas vyko toliau, pasižiūrėkite filmuotame „Gazo“ Kalėdų atviruke:

VIDEO: Ežere „sužvejotą“ eglutę Kalėdų Senelis vežė „Porsche“ kabrioletu

projekto partneriai

  • „Kalėdų eglė“ (kaleduegle.lt) – šiam projektui skyrė dvi eglutes. Abi dovanojome skaitytojams.
  • „Stuttgart Clinique“ (stuttgartclinique.com) garantavo greitą Kalėdų senelio ir nykštuko teleportaciją automobiliais „Porsche Boxster 718“ bei „Porsche Carrera S“.

Bus daugiau...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas