Geriausios transporto priemonės žiemai už vidutinę kainą

Jeigu vasarą transporto skelbimų portaluose sužydi kabrioletai, tai žiemą vis daugiau vairuotojų automobilį renkasi ne tik pagal savo mėgstamą markę, bet ir pagal varančiųjų ašių skaičių.
BMW 330xd
BMW 330xd / Autoplius.lt iliustr.

Lankomiausias transporto skelbimų portalas Autoplius.lt siūlo pažiūrėti, kokią vairuotojų kategoriją labiausiai atitiktų tam tikros transporto priemonės būtent šaltuoju metų laiku. Labiau nei bet kurį kitą sezoną, žiemą padaugėja automobilių skelbimų su visais varančiaisiais ratais.

Šeimos automobilis žiemai

Ne paslaptis, kad šeimyninio automobilio poreikius vis dažniau patenkina ne sedanai ar universalai, o miesto krosoveriai arba visureigiai. Didelė prošvaisa, aukštesnė sėdėjimo pozicija, geras saugumas ir puikios praktiškumo savybės verčia vairuotojus dairytis būtent į padidinto pravažumo automobilius.

Autoplius.lt iliustr./Hyundai Tucson
Autoplius.lt iliustr./Hyundai Tucson

Pasirinkimas šiame segmente didelis – už vidutinę kainą galima įsigyti daugybę automobilių. Pradedant pačiais pirmais „BMW X5“ visureigiais, baigiant keliais metais jaunesniais japoniškais ar korėjietiškais visureigiais. Pastarieji automobilių pramonėje užima vis aukštesnes pozicijas pagal patikimumo įvertinimą, o gera įranga ir puikus kainos bei pagaminimo metų balansas verčia apsvarstyti tokius automobilius, kaip šis „Hyundai Tucson“.

Šio automobilio skelbimą rasite čia.

Tikriems automobilių entuziastams

Jeigu dažnai spaudoje matome, kad žiema kelininkus aplanko netikėtai, tai niekas kitas šaltajam metų sezonui nepasiruošia geriau, nei automobilių entuziastai. Jie akylai seka orų prognozes ir laukia to momento, kada bus galima išvažiuoti į pustuštes, pripustytas gatves.

Autoplius.lt iliustr./Subaru Impreza GT
Autoplius.lt iliustr./Subaru Impreza GT

Įvairūs mėgėjiški renginiai žiemą galėtų būti vadinami „Audi“ arba „Subaru“ savininkų susibūrimu – būtent šių markių automobilius dažniausiai renkasi tie, kurie su nerimu laukia šaltuko ir slidesnės kelio dangos. Abu automobilių gamintojus galima vadinti visų varančiųjų ratų pionieriais. „Audi“ – dėl kultinės „Quattro“ visų varančiųjų ratų sistemos, o „Subaru“ – dėl turtingo palikimo automobilių ralyje ir, žinoma, dėl fakto, kad tai yra vienintelis gamintojas, siūlantis visus savo markės modelius su 4 varančiaisiais ratais.

Automobilių entuziastai žiemą rinkdamiesi automobilį neretai varto „Subaru“ markės skelbimus, tarp kurių galima surasti sąlyginai nebrangių, tačiau galingų „Impreza GT“ arba WRX modelių.

Šio automobilio skelbimą rasite čia.

Ieškantiems išskirtinumo

Prabangių arba rečiau sutinkamų automobilių ieškotojai žiemą turėtų praplėsti savo paieškas. Tarp prabangesnių automobilių su visais varančiaisiais ratais neretai galima sutikti „Audi“, BMW, „Mercedes-Benz“ ar „Volvo“ modelių. Tačiau norintys išsiskirti iš minios gali žvilgtelėti ir į retesnius britiškus „Jaguar“ automobilius.

Autoplius.lt iliustr./Jaguar X-Type
Autoplius.lt iliustr./Jaguar X-Type

Štai 3 serijos BMW konkurentas „Jaguar X-Type“ gali tapti patraukliu pasirinkimu. Su pakankamai galingu 2,5 litro atmosferiniu benzininiu varikliu ir visų varančiųjų ratų važiuokle tokiam automobiliui žiema tikrai nebus didelis iššūkis. Nors ir šis automobilis iš esmės pagamintas ant modifikuotos „Ford“ platformos, jo surinkimui panaudotos gerokai brangesnės medžiagos. Automobilio įranga taip pat turtingesnė, o eksploataciniai kaštai neturėtų labai smarkiai skirtis nuo giminingojo „Mondeo“.

Visų varančiųjų ratų važiuoklę turintys „Jaguar X-Type“ patenka tarp tų automobilių, kuriuos galima įsigyti maždaug už vidutinę naudoto automobilio kainą.

Šio automobilio skelbimą galite peržiūrėti čia.

Vokiškos kokybės mėgėjams

BMW markė turi didelį savo gerbėjų ratą, kurie be galo ištikimi šio prekinio ženklo produkcijai. Siekdami kuo stipriau įsitvirtinti prestižinių automobilių segmentuose automobilių gamintojas iš Bavarijos nutarė praplėsti savo gamą visų varančiųjų ratų modeliais.

Autoplius.lt iliustr./BMW 330xd
Autoplius.lt iliustr./BMW 330xd

Šiandieninius BMW automobilius galima įsigyti su visų varančiųjų ratų sistema „xDrive“, tačiau ji buvo pristatyta su BMW X3 bei atnaujintais 3 serijos modeliais 2003 metais. Anksčiau gamintojas montavo kiek primityvesnę, labiau mechanišką visų varančiųjų ratų važiuoklę, o serijiniai BMW automobiliai su visais varančiaisiais ratais gaminami jau nuo 9-ojo praėjusio amžiaus dešimtmečio.

Dažnas vokiškų automobilių mėgėjo pasirinkimas – 3 serijos modelis su visų varančiųjų ratų sistema. Didelis galios rezervas, sąlyginai patrauklios degalų sąnaudos, geros valdymo savybės ir gera likutinė vertė – tai yra esminiai „BMW 330 xD“ sėkmės ingredientai.

Šio automobilio skelbimą rasite čia.

Tiems, kurie gatvėmis nevažinėja

Ką daryti tiems vairuotojams, kurie galbūt nėra tokie dideli automobilių mėgėjai, o labiau prisirišę prie dviračių transporto priemonių? Juk slidi kelio danga motociklams visiškai nedraugiška.

Pasirodžius pirmajam metų sniegui transporto skelbimus pasiekia ir rečiau Lietuvoje sutinkami sniego motociklai. Jų paklausa didžiausia būtent žiemos metu.

Autoplius.lt iliustr./Ski-doo MXZ
Autoplius.lt iliustr./Ski-doo MXZ

Kiekvienas, pabandęs tokią neeilinę transporto priemonę ilgai prisimins adrenaliną storu sniego sluoksniu padengtuose laukuose ar net miškuose. Sunku sugalvoti, kas geriau ropotų užpustytais laukais nei geras sniego motociklas.

Kaip ir automobilių, sniego motociklų kainos labai priklauso nuo transporto priemonės modelio, pagaminimo metų ir, žinoma, teikiamo malonumo. Malonumą bene geriausiai apibrėžia variklio pajėgumas, kuris kartais gali prilygti ir galingiems motociklams. Štai pavyzdys, ką galima įsigyti už kiek didesnę nei vidutinio naudoto automobilio kainą – ne tik motorines roges, bet ir visą toną adrenalino.

Skelbimą galite peržiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas