Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Honda“ ratų netekęs panevėžietis: „Netaupykite ratlankių slapukams ir žiūrėkite, kur statote automobilį“

Į 15min redakciją kreipėsi panevėžietis Darius, kuris tapo ilgapirščių auka. Vagys nuo jo „Honda“ numovė visus keturis ratus ir paliko automobilį ant plytų. Pastaruoju metu Panevėžio apskrities VPK pareigūnai fiksuoja vis daugiau panašių vagysčių, tad panevėžietis Darius ragina gyventojus neprarasti budrumo ir dalijasi savo patirtimi bei patarimais.
Panevėžiečio „Honda“
Panevėžiečio „Honda“ / Skaitytojo Dariaus nuotr.

„Grįžau šeštadienio, balandžio 3-iosios naktį, apie 1 val. ir neradęs vietos namo stovėjimo aikštelėje, pasistačiau savo automobilį gretimoje, nesaugomoje, įmonės stovėjimo aikštelėje.

Ten buvo pastatyta dar keletas automobilių ir jų eilė baigėsi ties didelių gabaritų autobusiuku. Aš greta jo ir pasistačiau automobilį. Dar nueidamas kažkaip pagalvojau, kad nelabai gerai stovi tas mano automobilis, nes tas autobusiukas visą vaizdą užstoja. Na, bet kita mintis buvo, jog ne pirmą kartą statau, tai tiek to.

Šokau ir lovos, dar bandžiau susivokti, kaip taip gali būti, juk tai buvo paprasti, originalūs „Honda“ ratukai.

Ryte, apie 11 val. gavau nelinksmą žinią iš draugės, jog mano automobilis stovi ant plytų ir tai ne pokštas. Šokau ir lovos, dar bandžiau susivokti, kaip taip gali būti, juk tai buvo paprasti, originalūs „Honda“ ratukai. Kam galėjo užkliūti akis ir užniežtėti pirštai? Bet pasirodo gali ir dar labai realiai, nes kai pamačiau vaizdą, kuris matomas fotografijose, gavau lengvą šoką.

Sekmadienį kol tvarkiausi reikalus su pareigūnais, ieškojau kitų ratų, galvojau apie padangas, man kilo labai daug minčių.

Keturi originalūs „Honda“ ratai. Plius dygliuotos (padorios būklės) padangos ir jeigu per vakarą ne viena mašina, tai jau išeina ilgapirščių „versliukas“. Jie ne tik pasiima, bet ir dar palieka tau 4 silikatines plytas ir jau prasuktas veržles prie kiekvieno rato.

Pykstu ant kiemų, kurie užkimšti namų gyventojų, svečių, draugų, giminaičių automobiliais, nors tai potenciali tavo vieta, todėl, kad tu gyvenime tame name, moki mokesčius. Dar blogiau, kai viena šeima turi kelis automobilius“, – pasakoja apvogto automobilio savininkas.

Skaitytojo Dariaus nuotr./Panevėžiečio „Honda“
Skaitytojo Dariaus nuotr./Panevėžiečio „Honda“

Skaitytojas Darius nusprendė suteikti keletą patarimų kitiems vairuotojams, kad šie nepapultų į analogišką, nemalonią situaciją.

Mano pagrindinė klaida – atoki, beveik nematoma, tamsti aikštelė ir dar automobilį paslėpiau už autobusiuko.

„Stenkitės statytis automobilius taupiai, tvarkingai, kad kiemuose tilptų kuo daugiau automobilių, taip pat prieš statydami gerai pagalvokite apie savo išlipimą ir kito automobilio įlipimą.

Venkite atokių, neapšviestų, nesaugomų aikštelių, stenkitės automobilį statyti kuo matomesnėje, judresnėje vietoje, kad kiltų mažiau pagundų ilgapirščiams. Mano pagrindinė klaida – atoki, beveik nematoma, tamsti aikštelė ir dar automobilį paslėpiau už autobusiuko.

Anksčiau galvojau, jog ratų slapukai yra nereikalinga priemonė automobilio savininkams dėl atsukimo problemų – užmirštos, pamestos galvutės. Tačiau po šio įvykio pats pakeičiau nuomonę ir užsisukau ant kitų ratų slapukus.

Stebėkime aplinką ir nebūkime abejingi. Pamatote, išgirstate kažką įtartino, nebijokite pranešti policijos pareigūnams, nes tai kažkam gali pagelbėti apsaugoti savo, kito turtą.

Štai taip grįžtame į senus laikus. Turbūt artėja krizė, gal mažiau nišų pasipelnyti, jog griebiamasi tokių žemų priemonių.

Baigdamas galėčiau pastebėti, jog pranešimas policijai teikia mažai vilčių, jog ilgapirščiai bus surasti, tačiau didesnė blogybė tylėti ir nieko nedaryti, nes ilgapirščiams tai bus tik stimulas toliau ir drąsiau darbuotis.

O dabar yra nors šioks toks šansas, kad ir mažas, jog kažkur kitur jie įklius ir gaus didesnę bausmę už savo purviną veiklą“, – karčia patirtimi dalijasi Darius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito