Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į duobę Kaune įvažiavusių Anglijos lietuvių nuostoliai: sumuštos nugaros, sudaužytas automobilis ir 450 litų už jo nutempimą ir saugojimą

Namo į Biržus rugpjūčio 19-osios vakarą važiavę trys broliai ir jų draugė nutarė pakeliui užsukti pas Kaune gyvenantį bičiulį. Viešnagė baigėsi nė neprasidėjusi. Į prilytą ir tamsoje beveik nematomą klastingą duobę įlėkęs Anglijoje registruotas automobilis buvo smarkiai apgadintas (sudaužytas bamperis, važiuoklė), vairuotojas ir keleiviai atsidūrė ligoninėje. Jiems buvo sutrenktos nugaros, patempti kaklai.
Mantas Daunoravičius
Mantas Daunoravičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jei jau nėra pinigų gatvių remontui, 30 metrų prieš tokias gilias duobes turi būti pastatyti įspėjamieji ženklai. Taip pat pastebėjau, kad nėra ženklų įspėjančių apie tai, kad kelio ruožą ruošiamasi remontuoti ar kad jis remontuojamas“, – stebėjosi dešimt metų Anglijoje gyvenantis automobilio savininkas Mantas Daunoravičius.

Nukentėjusiajam pikta ne tik dėl nesaugaus kelio, patirtų sužalojimų ir materialinių nuostolių, bet ir dėl arogantiško pareigūnų elgesio, kurie nenorėjo įsigilinti į situaciją, paaiškinti savo atliekamus veiksmus. 

Vaikino teigimu, mašina ir joje įvykio metu buvę žmonės apdrausti Anglijoje, todėl patirti nuostoliai bus padengti. Savo ruožtu, išmokėtus pinigus draudikai esą atsiims iš Kauno savivaldybės, kuriai priklauso miesto gatvės.

Už nutempimą ir saugojimą – 450 litų

M.Daunoravičius pasakojo, kad sekmadienį už „Audi A4“ vairo sėdėjo jo brolis Laimutis. Kaip teigia Mantas, nei vienas iš kompanijos nebuvo išgėręs (medikai iš visų paėmė kraują), greičio neviršijo, tačiau „ir 50 kilometrų per valandą yra didelis greitis kai įvažiuoji į duobę“.

Automobilis (važiuodamas pirma eismo juosta, kryptimi nuo prekybos miestelio „Urmas“) įlėkė į netoli Pramonės prospekto ir Partizanų gatvės sankryžos atsivėrusią gilią duobę, atsitrenkė į bordiūrą.

„Patyrėme šoką. Iškvietėme greitąją, policiją, kurios teko ilgokai palaukti. Greitoji mus visus išvežė į ligoninę, todėl paprašėme draugo (Evaldo Brastavičiaus, – red. past.) pasaugoti automobilį“, – atsiminė Mantas.

Atvykę policininkai nutarė nesiaiškinti, ar automobilį saugojęs vaikinas iš tiesų yra į ligoninę išvežto transporto priemonės savininko draugas ir gali ja pasirūpinti. Pareigūnai problemą išsprendė paprastai – iškvietė techninę pagalbą, kuri nuvežė automobilį į saugomą „Šančių autoserviso“ aikštelę. Ši paslauga mašinos savininkui kainavo beveik 450 Lt.

„Gal čia koks susitarimas yra tarp policijos ir to serviso? Turiu pažįstamą, turintį įrangą automobiliui transportuoti. Jo paslaugos tikrai mums būtų kainavę daug pigiau. Pinigus sumokėjome, tačiau tai yra brangu. Be to, tą patį vakarą mums neleido iš aikštelės pasiimti automobilio, tik kitą dieną“, – pasakojo „Audi A4“ savininkas.

Piktinasi policininkų abejingumu

Šoką patyrę biržiškiai broliai Daunoravičiai ir jų kaunietis draugas E.Brastavičius piktinasi pareigūnų abejingumu ir nenoru įsigilinti į situaciją.

M.Daunoravičius teigė, kad į ligoninę, kurioje gulėjo automobilį vairavęs jo brolis Laimutis, atvykę policininkai nė neprisistatę pasiėmė jo vairuotojo pažymėjimą ir, nieko daugiau nepaaiškinę, išvyko.

E.Brastavičius sakė, kad policininkai įvykio vietoje tik nusistebėjo: „dar taip nebuvo, kad nuo duobės keturis sužeistus išvežtų“ ir daugiau nieko nesiaiškino, tik pasakė, kad automobiliu, kurio vairas įrengtas dešinėje pusėje, važinėti Lietuvoje registruoti piliečiai negali.

Tyrėja: pareigūnai kitaip elgtis negalėjo

Įvykį tirianti Kauno kelių policijos valdybos tyrėja Rima Jomantaitė 15min.lt patvirtino, kad  Lietuvoje automobiliu su dešinėje pusėje esančiu vairu važinėti leidžiama tik užsienyje registruotiems gyventojams 90 parų.

R.Jomantaitė taip pat teigė, kad kitaip šioje situacijoje pareigūnai ir negalėjo pasielgti: „Jie turi pasirūpinti mašinos saugumu. Juk negali bet kam atiduoti automobilio“. Tyrėjos patikinimu, jei šalia automobilio būtų buvęs savininkas, giminaitis ar kitas artimas žmogus, nebūtų buvę daromos kliūtys patiems patraukti ant gatvės esantį automobilį į saugią vietą.

VIDEO: 15min.lt - Anglijos lietuviai Kaune įvažiavo į duobę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?