Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į pagalbą kovoje su koronavirusu: kas sieja kvėpavimo aparatus, sportinius „McLaren“ ir „Nissan“?

Koronavirusui sparčiai plintant galima pastebėti, kad kai kurios šalys jau pritrūksta medicininių plaučių ventiliavimo sistemų, kurios padeda orui patekti į savarankiškai kvėpuoti negalinčio žmogaus plaučius. Prie tokių ventiliatorių kūrimo pasiryžo prisidėti ir sportinių automobilių „McLaren“ gamintojai.

„McLaren Automotive“ yra viena iš įmonių, bandančių prisidėti prie pagalbos koronaviruso metu. Kompanija sieks padėti ventiliatorių gamyboje, rašoma autonews.com.

Skelbiama, kad „McLaren“ pati negamins ventiliatorių, o tik suburs komandą, kuri pasidalins savo dizaino patirtimi, konstruojant ventiliatorius.

„McLaren“ yra viena iš trijų įmonių, kurių pagalbos tikimasi padidinant kvėpavimo ventiliatorių skaičių Jungtinėje Karalystėje. Kitos dvi įmonės – „Nissan“ ir „Meggit“.

VIDEO: Kaip per koronaviruso karantiną dirba degalinės: „Circle K“ viena pirmųjų ėmėsi priemonių

„McLaren“ bandys išsiaiškinti, kaip sukurti paprastesnę medicininių ventiliatorių versiją, o „Nissan“ bandys palaikyti jau esamus gamintojus.

O dar praėjusią savaitę apie medicininių ventiliatorių gamybą prakalbo Elonas Muskas.

Vienas „Tesla“ automobilio savininkas ir akivaizdus Elono Musko gerbėjas „Twitter“ tinkle kreipėsi į Eloną Muską, prašydamas pakeisti „Tesla“ gamyklų paskirtį ir imtis gaminti ventiliatorius. Elonas Muskas netruko atsakyti – „Mes gaminsime ventiliatorius, jei tik jų ims trūkti.“

„Ventiliatoriai nėra tokie sudėtingi, bet negali būti gaminami iškart“, -tvirtino E.Muskas, dar pasiteiraudamas, kurioms ligoninėms jau trūksta šių prietaisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas