Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30 /08 11 10:54

Į sostinę atrieda „eJudėjimo“ festivalis: diskusijos ir visas būrys elektromobilių

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų, ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.
Ignitis ON elektromobilių varžybų startas Vilniuje
Ignitis ON elektromobilių varžybų startas Vilniuje / V.Pilkausko nuotr.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? „eJudėjimo“ festivalis
  • Kada? Rugpjūčio 22 d., nuo 13 val.
  • Kur? Lukiškių aikštėje, Vilniuje

Besidominčių lauks naudingi pranešimai apie paramos priemones, kuriomis galima pasinaudoti, bei patarimai, ką svarbu žinoti perkant nenaują elektromobilį.

„15min grupė nuo pat savo veiklos pradžios skyrė dėmesį ekologijos ir automobilizmo temoms. Galime pasidžiaugti, kad elektromobiliai suartina šias dvi temas, nes pagaliau galime keliauti, palikdami mažesnį pėdsaką aplinkai. Klimato kaita, kurios spartą visi akivaizdžiai matome, jau dabar turi būti mūsų visų dėmesio centre. Gamtos išteklių eikvojimas ir kai kurie joje vykstantys procesai yra negrįžtami.

Asmeninio archyvo nuotr. /Tomas Balžekas
Asmeninio archyvo nuotr. /Tomas Balžekas

Renginys, į kurį visus kviečiame, yra ne tik puiki galimybė pamatyti, kokius elektromobilius galima įsigyti, bet ir padiskutuoti su ekspertais, kiek ši transporto rūšis jau pasirengusi pakeisti iškastiniu kuru varomus automobilius“, – teigia festivalį organizuojančio portalo 15min generalinis direktorius Tomas Balžekas.

Transporto ateitis – elektrinė

„Transporto ateitis yra elektrinė, dėl to abejonių nėra. Vystydami lyderiaujantį greito elektromobilių įkrovimo tinklą ne tik Lietuvoje, tačiau visose Baltijos šalyse, jaučiame prasmę sudaryti galimybę verslo klientams, partneriams ir plačiajai visuomenei iš pirmų lūpų sužinoti pačias karščiausias naujienas elektromobilių ir jų įkrovimo rinkoje.

Ignitis/Artūras Bortkevičius
Ignitis/Artūras Bortkevičius

„eJudėjimo“ festivalyje diskutuosime apie tai, kur esame ir kur link einame, ką galime padaryti drauge, kad šalys ir miestai būtų tylesni, švaresni ir saugesni gyventi. Todėl kviečiu visus susitikti prasmingose diskusijose ir veiklose“, – kalbėjo „Ignitis“ vadovas Artūras Bortkevičius.

Galimybė išvysti visą būrį elektromobilių vienoje vietoje

Kad viskas neliktų tik kalbomis, atėję į renginį galėsite vienoje vietoje išvysti visą būrį skirtingų gamintojų elektromobilių. Taip pat bus galimybė gyvai pabendrauti su juos parduodančiais atstovais bei susitarti dėl bandomųjų važiavimų.

Jau dabar galime pasakyti, kad renginyje pamatysite ne tik labiausiai prieinamus elektromobilius, kainuojančius nuo 20 tūkstančių eurų, bet ir tikras „bombas“, kurios išvysto net 650 arklio galių ir šimtą kilometrų pasiekia per 3,4 sekundės!

Renginio teritorijoje taip pat vyks smagios pramogos vaikams – elektromobiliukų lenktynės.

15min kartu su „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d. nuo 13 val. Lukiškių aikštėje, Vilniuje.

Festivalis nemokamas. Mažųjų vilniečių renginio vietoje lauks siurprizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai