Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„IHS Markit“: automobilių pardavimai pasaulyje 2020 metais dėl koronaviruso kris 22 proc.

Automobilių pardavimai pasaulio rinkoje 2020 metais dėl koronaviruso kris 22 proc., o gamyba sumažės 21 proc., prognozuoja tyrimų bendrovė „IHS Markit“.
Amerikietiški automobiliai
Automobiliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulyje šiemet bus parduota tik 70,3 mln. automobilių ir pardavimų sumažėjimą lems nuosmukis pagrindinėse automobilių rinkose – Kinijoje, Jungtinėse Valstijose ir Europoje.

Automobilių gamyklos pagrindiniuose regionuose tebėra uždarytos ir sektoriaus atsigavimas bus lėtas, rašoma bendrovės parengtoje ataskaitoje.

„Staigus pandemijos pobūdis ir jos pasekmės daro didelį neigiamą poveikį automobilių sektoriui, o neapibrėžtumo dėl reikšmingo pasaulio ekonomikos atsigavimo perspektyvų lygis neturi precedento, – pareiškė už pasaulinės automobilių paklausos prognozes atsakingas „IHS Markit“ direktorius Colinas Couchmanas. – Rinkos perspektyvos yra nevienareikšmės, nes dalis paklausos buvo atidėta, dalis – išnyko ir tuo pat metu smarkiai sutriko pasaulinės tiekimo grandinės.“

Pasak analitikų, nors dauguma Kinijos gamyklų jau atnaujino darbą, Kinijos automobilių rinkai visiškai atsigauti reikės laiko. Jų prognozėmis, automobilių pardavimai šalyje šiemet sumažės beveik 16 proc. iki 21 mln. vienetų.

Jungtinėse Valstijose lengvųjų automobilių pardavimai, kaip manoma, kris 27 proc. iki 12,5 mln. vienetų, o Vakarų ir Vidurio Europoje – 25 proc. iki 13,6 mln. vienetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas