Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irvo Gordono „Volvo P1800“ nuriedėjo jau 3 milijonus mylių (4,83 mln. km)

74 metų amžiaus amerikietis Irvas Gordonas padarė tai, ko niekas kitas nebuvo padaręs per visą amžių. Jis automobiliu įveikė 3 milijonus mylių (4,83 mln. km). Tuo pačiu automobiliu – 1966-ųjų „Volvo P1800“.
Irvas Gordonas šalia nuosavo 1966-ųjų „Volvo P1800“
Irvas Gordonas šalia nuosavo 1966-ųjų „Volvo P1800“ / „Volvo“ nuotr.

GAZAS.LT jau anksčiau pristatė šį automobilių mylėtoją – vasaros pradžioje 47 metų senumo mašinos odometras nestabdomai artėjo prie 3 mln. mylių ridos.

Kaip ir buvo tikimasi, apvalią ridą odometras parodė Aliaskoje – vienoje iš dviejų JAV valstijų, kurių iki šiol garbaus amžiaus sulaukęs buvęs mokytojas neaplankė.

Tačiau ponas Gordonas tokio pasiekimo nesureikšmina. „Svarbu ne tai, kad aš su šiuo automobiliu nuvažiavau tris milijonus mylių – svarbu tai, kaip to pasiekiau. Mano planuose niekada nebuvo milijono ar dviejų milijonų mylių ribos – kiekvieną kartą atsisėdęs prie šio „Volvo“ automobilio vairo tiesiog mėgavausi kelionėmis“, – teigė Guinnesso rekordo autorius.

Toks amerikiečio žygdarbis neliko nepastebėtas ir „Volvo“ atstovų. „Džiaugiamės ir didžiuojamės pono Irvo pasiekimu“, – sakė „Volvo“ Šiaurės Amerikoje atstovas Johnas Maloneyus. „Raudonas P1800 yra beveik pusę amžiaus gyvuojantis įrodymas, kad mūsų mašinos yra ne tik patrauklios, protingai suprojektuotos, bet ir be galo patikimos. Tai tik pabrėžia „Volvo“ filosofiją – „Design around You“.“

„Vos įsigijęs šį automobilį, iškart jį įsimylėjau“ – neslėpė Irvas Gordonas. Savininko teigimu, mašiną jis aptarnavimui autorizuotoje atstovybėje pristato kas 1,5 tūkst. mylių (2400 km).

Kasdien I.Gordonas suvažinėdavo 200 kilometrų – per 10 metų jo automobilio odometras rodė jau pusę milijono mylių. 1998 metais, nuvažiavęs 1,69 mln. mylių (2,72 mln. km) jis tapo naujuoju Guinnesso rekordo autoriumi – žmogumi, kurio automobilis įveikė didžiausią atstumą. Nuo to laiko amerikietis savo rekordą gerino be konkurencijos.

Kalbėdamas apie ateitį Irvas Gordonas vylėsi, jog jam senu „Volvo P1800“ kabrioletu pavyks susukti 4 mln. mylių (apie 6 mln. kilometrų), tačiau pridūrė, kad dėl amžiaus tai padaryti gali būti sunku. „Automobilis tikrai važiuos dar ne vieną milijoną kilometrų, tačiau nežinau, ar su manimi prie vairo“, – mąstė rekordininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant