Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 17 /23:07

Iškritęs sniegas sukėlė chaosą Vilniuje, gatvės – „lyg didelė čiuožykla“: kur važiuoti pavojinga?

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus gatvės dėl iškritusio sniego ir paspaudusio šaltuko virto čiuožykla, pasakojo 15min skaitytojas. Vilniaus gatves prižiūrinti savivaldybės įmonė „Grinda“ skelbia, kad gatvėse zuja 17 barstytuvų ir įspėja, kai kuriose vietose – plikledis.
Sniegas Vilniuje
Sniegas Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nuo Ozo iki Pavilnio nebuvo ruožo, kad būtų gera danga. Visame kelyje nė vieno barstytuvo nesutikau, mašinos į nedidelius kalniukus vos užkyla“, – 15min pasakojo vilnietis skaitytojas.

Svarbu: Padangų etikečių šifrai: kodėl žiemą geriau veiks F, o ne A įvertinimą gavusi padanga?

„Grinda“: dirbsime visą naktį

Vilniaus gatves prižiūrinti sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ ketvirtadienio vakarą savo paskyroje „Facebook“ pranešė: „Kaip ir tikėtasi – vakarėjant pradėjo snigti. Sinoptikai prognozuoja, kad snyguriuos iki pat rytojaus pietų. Šiuo metu sostinės gatvėse zuja 17 „Grindos“ barstytuvų.

Reaguodami į orų pokyčius, dar prieš prasidedant snygiui, ėmėmės prevencinių priemonių – gatvės buvo padengtos druskos tirpalu. Jis efektyviausias, kai oro temperatūra yra nuo +4°C iki -5°C.

Kadangi gatvių dangos dar nėra įšalusios, sniegas greitai tirpsta. Eismo sąlygos geros, viešojo transporto eismas vyksta įprastai. Kita vertus, tai nereiškia, kad nereikia būti budriems. Vietomis vis tiek gali formuotis plikledis. Taigi, būkite atidūs, rinkitės saugų, o ne leistiną greitį“.

Kur važiuoti pavojinga?

Po „Grindos“ įrašu komentarą paliko Seimo narys, Laisvės partijos frakcijos atstovas Kasparas Adomaitis, pastebėjęs, kad nesutinka jog nėra ledo: „Pravažiuokit Ateities gatve ar Žaliųjų ežerų“.

„Grinda“ Seimo nariui atsakė: „Taip ir nesakome. Vietomis tikrai plikledis. Kartais ir prevencinės priemonės 100 proc. nepadeda. Dirbsime visą naktį, kad rytinės kelionės į darbus/ugdymo įstaigas būtų saugios“.

Po „Grindos“ įrašu pasipylė ir kitų vilniečių komentarai. Jie rašė: „T.Narbuto gatve žemyn iki Sėlių sankryžos labai slidu“; „Tūkstantmečio g., Oslo g., Vakariniame aplinkkelyje yra ir sniego, ir ledo“; „Aplinkkelis smagiai užnešė 70 km/val. važiuojant, tuo momentu trumpam pamiršau ateizmą“; „Išvažiuojant iš Akropolio čiuožėm nors ir labai lėtai važiavom“; „Žaliųjų ežerų g. nuokalnės link Balsių ir nuokalnė į Popieriaus g., visos gatvės slidžios, slysta mašinos, lauksim pabarstymo, nes eismas čia didelis nuo 7 val. ryto“; „Nemenčinės plentas - visiškas ledas, automobiliai važiuoja 30 km/h greičiu“; „Važiuodamas namo 3 autobusus mačiau, kurie arba griovy, arba neužvažiuoja į kalniuką minimalų ties Rokantiškėmis“;

Penktadienį derėtų saugotis

Pranešama, kad penktadienį orai taip pat išliks žiemiški.

Daugelyje rajonų sulauksime snaigių. Dažniau ir intensyviau pasnigs šalies pietryčiuose. Vietomis bus slidu, tad pasisaugokit plikledžio. Nemaloniai pūs šiaurės, šiaurės rytų vėjas. Naktį šaltis sustiprės iki 1–6 laipsnių. Dieną aukščiausia temperatūra priartės prie nulio ir bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Savaitgalį pasnigs mažiau, tačiau šaltis žada pažnaibyti dar stipriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant