Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išrinkti pasaulio metų automobilio rinkimų finalininkai

2013-ųjų pasaulio metų automobilio rinkimai artėja finišo link – paaiškėjo, kurie kandidatai pateko į finalą. Nugalėtojas bus paskelbtas Niujorko automobilių parodoje kovo mėnesį.
Pasaulio metų automobilio rinkimų finalininkai
Pasaulio metų automobilio rinkimų finalininkai / Gamintojo nuotr., GAZAS.LT montažas

Finalininkų gretos yra gana gausios: net 10 automobilių iš įvairiausių segmentų: yra ir sportinių mašinų, ir visureigių, ir kompaktiškų hečbekų.

Pristatome automobilių, kurie varžysis dėl nugalėtojo titulo, sąrašą (jis pateiktas abėcėlės tvarka):

„Audi A3“

Gamintojo nuotr./Audi A3
Gamintojo nuotr./„Audi A3“

A3 – prabangių hečbekų klasės atstovas pasaulio metų automobilio rinkimuose. Agresyvios kėbulo formos, subtiliai įrengtas salonas bei geros važiavimo savybės patiks bene visiems kompaktiškų automobilių mėgėjams.

„Land Rover Range Rover“

Gamintojo nuotr./Land Rover Range Rover
Gamintojo nuotr./„Land Rover Range Rover“

Ketvirtosios kartos „Range Rover“ – didesnis, galingesnis, prabangesnis bei brangesnis už savo pirmtaką. Įdomu tai, kad Didžiosios Britanijos automobilių gamintojas nepamiršo ir važiavimo savybių bekelėje. Šis automobilis ten jaučiasi lyg namie, negana to, „Range Rover“ brastos gylis siekia net 90 cm.

„Mazda 6“

Gamintojo nuotr./Mazda 6
Gamintojo nuotr./„Mazda 6“

Naujausios kartos šeštoji „Mazda“ ką tik debiutavo ir Lietuvoje. Puikių variklių gama, geros važiavimo savybės bei akį traukiantis dizainas – ko daugiau reikia? Žinoma, kad mažos kainos. „Mazda 6“ galbūt nėra pigiausias savo klasės sedanas, tačiau tikrai vienas iš geresnių.

„Mazda CX-5“

Gamintojo nuotr./Mazda CX-5
Gamintojo nuotr./„Mazda CX-5“

Šis stilingas, erdvus bei ekonomiškas krosoveris puikiai riedės tiek miesto keliuose, tiek greitkeliuose, tiek lengvoje bekelėje. Pagal „SKYACTIV“ technologiją kurtos jėgainės pasižymi geromis dinaminėmis charakteristikomis bei mažomis degalų sąnaudomis.

„Mercedes-Benz A“ klasė

Gamintojo nuotr./Mercedes-Benz A klasė
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz A“ klasė

Vokiečiai teigia, kad šios A klasės paklausa gerokai lenkia tai, ką demonstravo jos pirmtakai. „Mercedes-Benz“ siūlo gana plačią variklių bei galimos įrangos gamą.

„Peugeot 208“

Gamintojo nuotr./Peugeot 208
Gamintojo nuotr./„Peugeot 208“

208 – kompaktiškas hečbekas iš Prancūzijos. Už savo pirmtaką 207 šis modelis yra gerokai lengvesnis (sveria apie 1 toną) bei erdvesnis (bagažinės talpa padidinta iki 285 litrų). Stilingas miesto mažylis – puikus pasirinkimas jauniems žmonėms.

„Porsche Boxster/Cayman“

Gamintojo nuotr./Porsche Cayman
Gamintojo nuotr./„Porsche Cayman“

Šie sportiški kabrioletai arba kupė modeliai pasižymi ne tik išskirtinėmis važiavimo savybėmis ar aštrių pojūčių generavimu, bet ir puikia surinkimo kokybe. „Porsche“ specialistai kaip reikiant padirbėjo prie naujos kartos „Boxster“ bei „Cayman“ modelių – jie tapo gražesni nei bet kada anksčiau.

„Toyota GT86/Subaru BRZ“

Gamintojo nuotr./Toyota GT86
Gamintojo nuotr./„Toyota GT86“

Japoniškas duetas, matytas ir Lietuvos metų automobilio rinkimuose. Šie sportiniai kupė modeliai į automobilių istoriją turėtų būti įrašyti paryškintomis raidėmis vien dėl to, kad gerą dešimtmetį nebuvo gaminama tokio tipo alternatyva.

„Volkswagen Golf“

Gamintojo nuotr./Volkswagen Golf
Gamintojo nuotr./„Volkswagen Golf“

Septintosios kartos „Golf“ į kompaktiškų hečbekų klasę grįžo su trenksmu. Šis modelis buvo išrinktas Lietuvos metų automobiliu. Tikėtina, kad Europos metų automobilio rinkimuose jis taip pat bus vienas iš favoritų.

„Volvo V40“

Gamintojo nuotr./Volvo V40
Gamintojo nuotr./„Volvo V40“

Savo klasėje V40 yra neabejotinas saugumo etalonas. Tai – pirmasis serijiniu būdu gaminamas automobilis, turintis išorinę oro pagalvę. Jos paskirtinis yra apsaugoti pėsčiąjį – oro pagalvė uždengia priekinius statramsčius bei du trečdalius priekinio lango.

Sutapimas tai, ar ne, pasaulio metų automobilio rinkimų finalas įvyks kovą – tą patį mėnesį, kaip ir Europos metų automobilio rinkimai. Įdomu ir tai, kad sąraše nėra nė vieno amerikietiško automobilio.

Primename, kad Lietuvos metų automobiliu 2013 tapo „Volkswagen Golf“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas