Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21 /08 22 07:48

Ką išvysite „eJudėjimo festivalyje“?

Jau šį ketvirtadienį (rugpjūčio 22 d.) Vilniuje, Lukiškių aikštėje, vyks „eJudėjimo“ festivalis. Perskaitę šį tekstą sužinosite, ką gi išvysite ir išgirsite apsilankę šiame renginyje. Festivalį vilniečiams ir miesto svečiams dovanoja naujienų portalas 15min ir „Ignitis“.
eJudėjimo festivalis
eJudėjimo festivalis

Atviros diskusijos apie elektromobilius, atsiperkamumą bei jiems skirtą infrastruktūrą

Lukiškių aikštėje renginio dalyvius pakviesime aktyviai įsitraukti į diskusiją, kurioje visas būrys ekspertų atvirai kalbėsis apie elektromobilumo dabartį ir ateities perspektyvas.

Kviečiame susipažinti su diskusijų dalyviais ir temomis:

13.05–13.30 Tomas Jančys, verslininkas, lenktynininkas, Dakaro ir kitų ralių dalyvis, kasdien važinėjantis elektromobiliu, pasidalins savo patirtimi, kodėl pasirinko elektromobilį ir ar nenusivylė.

13.30–13.50 Agnė Bagočiutė (Lietuvos energetikos agentūros direktorė) pasidalins informacija valstybės dotacijos įsirengiant elektromobilių įkrovimo prieigas.

13.50–14.30 Du elektromobilumo entuziastai – Eimantas Balta („Ignitis“ Elektrinio mobilumo departamento vadovas) bei doc. dr. Vidas Žuraulis (Vilniaus TECH Transporto inžinerijos fakultetas) diskutuos tema: „Elektromobiliai – mitai VS realybė“.

15.00–15.30 Tadas Ratkevičius (elektromobilių ekspertas, „Luminor“ privačiosios bankininkystės Lietuvoje vadovas) atvirai pasidalins savo mintimis pranešime „Elektromobilis yra rojus ar pragaras?“

15.30–15.50 Visiems, galvojantiems apie nenaują automobilį, tikriausiai bus įdomu išgirsti automobilių bandytojo Vitoldo Miliaus patarimus. Pranešimo tema „Renkuosi (nenaują) elektromobilį – ką svarbu žinoti“.

15.50–16.10 Kas jau kas, bet IGNITIS specialistai geriausiai žino, kaip keisis elektromobilių įkrovimo infrastruktūra. Tad Andrius Šeršniovas („Ignitis“ Elektromobilių tinklo plėtros skyriaus vadovas) pristatys, kaip atrodo elektromobilių įkrovimo infrastruktūra šiandien ir kokia bus po 5 metų: analizė ir prognozės.

16.10–16.30 Vilniaus JUDU ekspertas Jonas Simuitis renginio dalyvius pakvies pagalvoti apie savo judėjimo įpročius ir padiskutuoti tema „Personalizuotas mikrojudumas – laikina mada ar realus sprendimas?“

16.30–17.15 Diskusijos pabaigoje – laikas pakalbėti apie pinigus. Tad klausiame: ar turėti elektromobilį apsimoka?

Kaip yra iš tiesų, svarstys Tomas Pulikas („Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius), Agnė Markauskienė (APVA Žaliosios transformacijos departamento direktorė) ir Ignas Brazdauskas („Spark“ vadovas).

Visas būrys elektromobilių

Į kvietimą pristatyti savo automobilius atsiliepė visas būrys automobilių atstovų. Renginyje apsilankę svečiai pamatys 26 skirtingus net 17-iolikos gamintojų automobilius.

Renginyje apsilankę svečiai pamatys 26 skirtingus net 17-iolikos gamintojų automobilius.

Nors neretai vis dar gajus mitas, kad elektromobiliai yra beprotiškai brangūs, renginyje galima bus apžiūrėti ir tokius, kurie nekainuoja nė 30 tūkstančių.

Be abejo, išvysite ir tokius, kurie iki 100 km/val. įsibėgėja kaip patys greičiausi super automobiliai – tik kiek daugiau nei per 3 sekundes. Kitaip sakant, ką pamatyti, ras tiek praktiški vairuotojai, tiek greičio entuziastai.

Kitaip sakant, ką pamatyti, ras tiek praktiški vairuotojai, tiek greičio entuziastai.

Verta pastebėti, kad bus galima ne tik apžiūrėti automobilius, bet ir gyvai pasikalbėti su šiais automobiliais prekiaujančiais ekspertais, susitarti dėl pravažiavimų ar pasiūlymų.

Elektromobilių prieinamumą didina parama. Sužinosite, kaip ją gauti

Prie renginio taip prisijungė ir dvi institucijos – Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) ir Lietuvos energetikos agentūra. Šių įstaigų atstovai ne tik dalyvaus diskusijoje, bet ir turės savo stendus, kuriuose bus galimybė gyvai pasitarti dėl paramos gavimo sąlygų.

Pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). O jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą čia.

Pramogos mažiesiems (ir ne tik)

„RC Club Vilnius“ nariai ir radijo bangomis valdomų modelių parduotuvė „CyborgShop“ į festivalį atėjusius jaunuosius renginio dalyvius pakvies pasivažinėti RC modeliukais.

Renginio vietoje bus paruošta nedidelė trasa/kliūčių ruožas, kurioje visi norintys galės pademonstruoti savo gebėjimą valdyti crawler modeliukus.

Beje, festivalyje lankytojų laukia dar ne viena staigmena! Kai kurios saldžios, kai kurios gaivios, o kai kurios priklausys nuo to, kaip jums šypsosi sėkmė.

Jūsų lauks žaidimai ir prizai, skaniausi ledai ir net virtualus pakilimas į vėjo elektrinės viršų

„Ignitis“ stende jūsų lauks žaidimas ir prizai, skaniausi ledai ir net virtualus pakilimas į vėjo elektrinės viršų.

Kas taps metų automobiliu?

„eJudėjimo“ festivalis – puiki galimybė išrinkti, kuris iš festivalyje pristatytų automobilių nusipelno daugiausia simpatijų, yra geidžiamiausias, žaliausias, praktiškiausias ar smagiausias. Manome, kad visa tai telpa į „15min metų automobilis“ nominaciją.

Jau dabar portale 15min vyksta balsavimas, savo nuomonę išreikškite ir jūs, balsavimą rasite paspaudę – ČIA .

Diskusinio renginio pabaigoje bus paskelbta, kuris iš renginio dalyvių tapo 15min metų elektromobiliu. Festivalyje metų automobilio atstovams bus įteiktas 15 000 eurų vertės kuponas, kurį jie galės panaudoti automobilio reklamai „15min grupės“ kanaluose.

Kodėl „eJudėjimo festivalis“?

Gali kilti klausimas, kodėl „eJudėjimo festivalis“, kodėl IGNITIS ir kuo čia dėtas naujienų portalas 15min?

„Ignitis“ vadovas Artūras Bortkevičius nedviprasmiškas: „Transporto ateitis yra elektrinė, dėl to abejonių nėra. Vystydami lyderiaujantį greito elektromobilių įkrovimo tinklą ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse, jaučiame prasmę sudaryti galimybę verslo klientams, partneriams ir plačiajai visuomenei iš pirmų lūpų sužinoti pačias karščiausias naujienas elektromobilių ir jų įkrovimo rinkoje.

Ignitis/Artūras Bortkevičius
Ignitis/Artūras Bortkevičius

Todėl „eJudėjimo“ festivalyje kviečiame diskutuoti apie tai, kur esame ir kur link einame, ką galime padaryti drauge, kad šalys ir miestai būtų tylesni, švaresni ir saugesni gyventi. Todėl kviečiu visus susitikti prasmingose diskusijose ir veiklose“, – kalbėjo A. Bortkevičius.

Festivalį organizuojančio portalo 15min generalinis direktorius Tomas Balžekas teigia, kad 15min grupė nuo pat savo veiklos pradžios skyrė dėmesį ekologijos ir automobilizmo temoms. „Galime pasidžiaugti, kad elektromobiliai suartina šias dvi temas, nes pagaliau galime keliauti, palikdami mažesnį pėdsaką aplinkai.

Klimato kaita, kurios spartą visi akivaizdžiai matome, jau dabar turi būti mūsų visų dėmesio centre.

Klimato kaita, kurios spartą visi akivaizdžiai matome, jau dabar turi būti mūsų visų dėmesio centre.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tomas Balžekas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tomas Balžekas

Renginys, į kurį visus kviečiame, yra ne tik puiki galimybė pamatyti, kokius elektromobilius galima įsigyti, bet ir padiskutuoti su ekspertais, kiek ši transporto rūšis jau pasirengusi pakeisti iškastiniu kuru varomus automobilius“, – sakė T.Balžekas.

SPARK dovana tvariai vykstantiems į renginį

Renginio draugas SPARK, teikiantis elektromobilių dalijimosi paslaugą, kviečia renginio svečius į renginį vykti tausojant aplinką. Visiems, kurie dar neturi SPARK programėlės, pirmai kelionei įmonė dovanoja 10 eurų vertės paslaugas.

Norėdami pasinaudoti, susiinstaliuokite programėlę savo telefone ir naudokite kodą: EJUDEJIMAS10.

Beje, kodas galioja net iki metų pabaigos. Šiais laikais norint važinėti elektromobiliu, nebūtina jį nusipirkti.

Laikinas eismo ribojimas renginio metu

Kol vyks renginys, rugpjūčio 22 d., ketvirtadienį, 10.30–19.30 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino pr. dalyje nuo Vasario 16-osios iki J. Tumo-Vaižganto g. Atsiprašome už laikinus nepatogumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?