Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip svarstymai dėl 125 kub.cm. motociklo vairavimo su B kategorija mūsų demokratiją tikrina

Leidimai ir draudimai Lietuvoje, matyt, ir ne tik joje, yra dalykai, kurie kelia daugiausia diskusijų. Paskutinis ratuotojų bendruomenę kiršijantis reikalas – Seime svarstomas projektas dėl leidimo turint B kategoriją vairuoti 125 kub.cm motociklą.
Mopedas
Mopedas / 123RF.com nuotr.

Motociklus „prie senos“ tvarkos (nors ir naujoji dar neįsiteisinusi ir tik svarstoma) pradėję vairuoti sako, kad toks leidimas suteiks dar daugiau priežasčių motociklininkus vadinti kamikadzėmis, donorais, savižudžiais ir kitais epitetais, vienaip ar kitaip apibūdinančiais tragiškesnę ankstyvą gyvenimo baigtį. Kiti priešingai – jokios bėdos tame nemato.

Šis klausimas, tikriausiai, vienas tų retų atvejų, kai Susisiekimo ministerijos klerkai randa bendrą sutarimą su motociklininkų bendruomenės dalimi, kuri nepritaria šiai iniciatyvai. Ministerijos atstovų pareiškimuose tradiciškai kalbama, kad motociklas yra nesaugi transporto priemonė, kad avarijos atveju sužalojimai sunkesni, pasekmės skaudesnės, pateikiama per metus žuvusiųjų keliuose statistika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas