Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis nustebo – Klaipėdoje buvo „apdovanotas“ dviguba bauda

Ne vietoje Klaipėdoje automobilį pasistatęs kaunietis Karolis buvo nubaustas dvigubai. Į krepšinio turnyrą atvykęs vyras parai automobilį paliko Priešpilio gatvėje. Čia turnyro metu rikiavosi daug automobilių, nors ženklas informavo, jog stovėti draudžiama. Kitą dieną vyras rado du pranešimus apie pažeidimus: jam teks susimokėti ir už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, ir už stovėtą laiką.
Klaipėdos piliavietė
Klaipėdos piliavietė / Vytauto Kandroto nuotr.

Temą siūlykite el. paštu gazas@15min.lt

Dvi baudos

„Klaipėdos keleivinis transportas“, esate unikalūs – sveikinu. Už automobilio parkavimą – dvi baudos iškart. Pastačiau automobilį aikštelėje, į kurią pagal KET taisykles negalėjau įvažiuoti. Nesiginčiju, stovėjo ženklas „Eismas draudžiamas“.

Absoliučiai sutinku prisiimti atsakomybę ir sumokėti baudą už KET pažeidimą. Tik kokia logika (išskyrus pastangas pildytis miesto biudžetą absurdiškais būdais) bausti ir už nesumokėtą parkavimo mokestį?

Jeigu toje aikštelėje parkuotis apskritai negalima, tai kaip ją galima traktuoti kaip mokamo parkingo vietą? – socialiniame tinkle skelbė Karolis.

– Rašau tai todėl, kad vienintelis jūsų darbuotojos, su kuria ką tik kalbėjau telefonu, paaiškinimas buvo: „Na taip, gal ir nelogiška, bet tokios taisyklės. Ne jūs pirmas ir ne jūs paskutinis. Reikės susimokėti abi baudas.“ Tai logika, kaip suprantu, yra tokia – parkuotis čia negalima, bet už parkingą susimokėt reikia. Viskas ok?“

Skaitytojo nuotr./Pranešimai apie pažeidimą
Skaitytojo nuotr./Pranešimai apie pažeidimą

Karolis 15min patikslino, jog parą stovėjo Priešpilio g. 9, kur vyko „Hoptrans 3x3“ krepšinio turnyras. Šalia aikštelės buvo sumontuota arena, o pačioje aikštelėje viso turnyro metu stovėjo daugybė automobilių.

Paklaustas, ar nematė ženklo, kauniškis neslėpė matęs.

„Mačiau. Kaip ir mačiau visą savaitgalį nebaudžiamus šimtus automobilių toje aikštelėje. Nubaudė tik pirmadienį mane, nes palikau mašiną. Bet KET pažeidimo aš neginčiju.

Mano vienintelis ginčas – kaip galima bausti už nesumokėjimą toje vietoje, kurioje negalima parkuotis?“ – klausė Karolis.

Skaitytojo nuotr./Pranešimai apie pažeidimą
Skaitytojo nuotr./Pranešimai apie pažeidimą

Vyras jau apmokėjo 12,6 eurų paskirtą baudą. Ši suma – tai mokestis už visos dienos automobilio stovėjimą Raudonojoje zonoje. Pranešime buvo nurodyta, kad sumokėti privalu iki tos pačios dienos 24 valandos, kitu atveju informaciją apie pažeidimą nagrinėja Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Taip numato taisyklės

Kaip 15min sakė minėto skyriaus atstovas Marius Pankevičius, pranešimus palieka įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ darbuotojai, vykdantys automobilių stovėjimo patikrą apmokestintose zonose.

Anot atstovo, Klaipėdos miesto tarybos priimti nuostatai numato, jog sumokėjimas už rinkliavą neatleidžia nuo Kelių eismo taisyklių laikymosi, taip pat nurodyta, jog nesilaikant Kelių eismo taisyklių neatleidžiama nuo pareigos mokėti už automobilio stovėjimą.

„Yra ženklas ir automobilį vis tiek pasistatė, nors tai zona, kur stovėti draudžiama. Ir rinkliava nebuvo sumokėta. Jei susimokėjo rinkliavą, kuri nėra laikoma bauda, viskas tvarkoje, bet dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo vairuotojui dar bus išsiųstas atskiras pranešimas su paskirta bauda, kuri yra nuo 30 iki 90 eurų.

Jei pirmą kartą šiemet pažeidžia, tuomet bus paskirta pusė minimalios sumos – 15 eurų“, – sakė M.Pankevičius.

Skyriaus atstovas sako, jog, deja, kad ir koks pasipiktinimas kyla, tvarka yra tokia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas