Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunui ruošiantis tapti Europos kultūros sostine – siūlymai atnaujinti miesto riboženklius

Kaunui 2022-aisiais ruošiantis tapti Europos kultūros sostine Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje narės Andrijana Filinaitė ir Jurgita Kupčinskienė kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją dėl prie įvažų į Kauną esančių miesto riboženklių priežiūros ir atnaujinimo, – rašoma TS-LKD pranešime spaudai.
Naujojo riboženklio devizas – „Šviesus ir atviras“.
Naujojo riboženklio devizas – „Šviesus ir atviras“. / Savivaldybės nuotr.

Savivaldybės administracijai siūloma atnaujinti miesto įvaizdį formuojančius riboženklius į pagalbą pasitelkiant profesionalius menininkus ir skulptorius, – rašoma pranešime spaudai.

„Artėjant 2022-iesiems, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine, siūlome apsvarstyti galimybę paskelbti konkursą menininkams, skulptoriams „Kauno akcentų“ platformoje dėl Kauno riboženklių atnaujinimo, tokiu būdu formuojant ir miesto įvaizdį“, – sakė A.Filinaitė.

Siūlymu atnaujinti prie įvažų į Kauną esančius riboženklius siekiama, kad atvykstančiuosius į Kauną pasitiktų patrauklūs, miestui savitumo suteikiantys ženklai.

„Siūlydami organizuoti suinteresuotų Kauno įvaizdžiu kūrėjų idėjų ir įgyvendinimo konkursą norime, kad atvykstančiuosius į Kauną pasitiktų atnaujintas, apšviestas, unikalus ir Kauno tapatumą pristatantis ženklas“, – teigė J.Kupčinskienė.

Anot kreipimosi iniciatorių, šiuo metu esantys Kauno riboženkliai automagistralėje Vilnius–Klaipėda yra neišsiskiriantys ir nepakankamai reprezentuojantys antrąjį pagal dydį šalies miestą.

Vykdant magistralinio kelio Vilnius–Klaipėda rekonstrukciją, Kauno riboženklis, esantis ties Giraite, šiuo metu yra nuimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?