Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keliaujantiems į pajūrį – nauja sustojimo vieta: „Reitan Convenience Lithuania“ investuoja į plėtrą greitkeliuose

Bendrovė „Reitan Convenience Lithuania“ tęsia plėtrą pagrindiniuose šalies greitkeliuose – nauja „Caffeine“ tinklo kavinė ir „Narvesen“ parduotuvė atsiras magistralėje Vilnius-Klaipėda pradedamame statyti elektromobilių įkrovimo parke. Planuojama, kad parkas pradės veikti 2025 metų pirmąjį ketvirtį.
Vizualizacija
Vizualizacija / Reitan Convenience Lithuania nuotr.

„Visi pripažins, kad Lietuvos greitkelių rinka jau ilgą laiką nusistovėjusi, be didelių naujovių ir naujienų. Tikime, jog būtent šis išskirtinis projektas, kuris yra pirmasis pagrindinėje šalies magistralėje A1 Vilnius-Klaipėda, nustebins ir nudžiugins mūsų šalies keliautojus. Pati lokacija išties yra puiki, puikiai matoma iš abiejų magistralės pusių. Be to, tai yra maždaug pusiaukelė vykstantiems iš Vilniaus į pajūrį, o keliaujantiems iš Kauno regiono tai bus vienas pirmųjų pasirinkimų stabtelti kelionėje“, – sako bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ vadovas Saulius Žilėnas.

Reitan Convenience Lithuania nuotr./Saulius Žilėnas
Reitan Convenience Lithuania nuotr./Saulius Žilėnas

Naujų vietų atidarymas elektromobilių įkrovimo parkuose prisideda ir prie bendrovės ilgalaikių tvarumo tikslų įgyvendinimo – kurti švaresnę aplinką. Pasak S. Žilėno, tarptautinės „Reitan Convienence“ grupės įmonės vadovaujasi tvarumo strategija, kurios tikslams pasiekti numatytas laikotarpis iki 2030 m. Bendrovė nuosekliai investuoja į tvarius žingsnius, vienas tokių – ir kavos pupelių pasirinkimas: prieš kelerius metus visame tinkle pradėtos naudoti tik užaugintosios ekologiškai.

Elektromobilių įkrovimo parko statybos pradžios darbus žyminčiame renginyje dalyvavęs energetikos ministras Dainius Kreivys džiaugėsi, kad elektromobiliams skirta infrastruktūra smarkiai plečiasi: „Puiku, kad verslai noriai investuoja į šią sritį Lietuvoje. Neabejoju, kad patogesnis įkrovimo tinklas padidins ir elektromobilių naudotojų skaičių“.

Elektromobilių vairuotojų svajonė

Kaip pasakoja bendrovės „Eldrive Lithuania“, valdančios šį įkovimo parką, vadovas Lietuvoje Tomas Tamašauskas, įkrovimo parkas iš viso užims 1,5 ha žemės plotą, jame bus pastatytas 318 kvadratinių metrų pastatas, kuriame įsikurs kavinė „Caffeine“ ir parduotuvė „Narvesen“, veiks poilsio ir darbo vietos.

Čia 2025 m. pirmąjį ketvirtį pradės veikti penkios 200 kW galios stotelės, kurių kiekviena turi dvi įkrovimo prieigas, o kitų metų vasarą pirmas projekto etapas bus užbaigtas įrengiant dar penkias 400 kW stoteles su dviem įkrovimo prieigom, taigi, parke iš viso bus 20 įkrovimo prieigų.

Reitan Convenience Lithuania nuotr./Tomas Tamašauskas
Reitan Convenience Lithuania nuotr./Tomas Tamašauskas

Kitame etape, kurio įgyvendinimas priklausys nuo rinkos sąlygų bei elektromobilių parko plėtros šalyje, bus įrengta dar 20 itin didelės galios įkrovimo prieigų bei keletas įkrovimo taškų sunkiasvoriui transportui ar autobusams.

„Tai didelis žingsnis plėtojant elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą pagrindiniuose šalies keliuose. Gegužę pradėjome pirmojo tokio parko statybas Panevėžio rajone, šis bus antrasis“, – sako T. Tamašauskas.
Kavinė „Caffeine“ ir parduotuvė „Narvesen“ jau rudenį duris atvers ir elektromobilių įkrovimo parke Panevėžio aplinkkelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas