Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kiek mokėtumėte už šį „Ferrari“? Pirkėjas aukcione suplojo dešimtis milijonų eurų

„Sotheby's“ aukcione Niujorke 1962 m. pagamintas „Ferrari“ parduotas už rekordinę 51,7 mln. dolerių (47,6 mln. eurų) sumą. Tai – vienas brangiausių tokiu būdu parduotų automobilių istorijoje.
„Ferrari 250 GTO“
„Ferrari 250 GTO“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ferrari Aukcionas

Įspūdingos raudonos spalvos 330 LM/250 GTO modelis, kuris yra vienintelis 1962 m. „GTO Tipo“, lenktyniavęs „Formulės-1“ komandoje „Scuderia Ferrari“, tapo vertingiausiu „Ferrari“ ir antru brangiausiai aukcione parduotu automobiliu, rašo naujienų portalas news.sky.com.

Šis modelis ne tik įsirašė į aukcionų pardavimų istoriją, bet ir pelnė legendinį statusą lenktynių trasoje – 1962 m. Niurburgringo 1000 km lenktynėse Vokietijoje jis laimėjo antrąją vietą, o 2011 m. „Pebble Beach Concours d'Elegance“ lenktynėse užėmė antrąją vietą GTO klasėje.

Lenktynininkai Mike'as Parkesas ir Lorenzo Bandini pilotavo šį automobilį atstovaudami „Scuderia Ferrari“ komandai 1962 m. Le Mano 24 valandų lenktynėse, taip pat užėmė antrąją vietą 1965 m. Sicilijos kalnų įveikimo čempionate.

Parduotas automobilis anksčiau priklausė Amerikos „Ferrari“ klubo

Šis kolekcinis egzempliorius yra vienas rečiausių ir geidžiamiausių sportinių automobilių – portalo „Forbes“ duomenimis, 1962-1964 m. buvo pagaminti vos 36 modeliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas