Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 13

Kodėl „Audi TT“ istorijos pradžia buvo pažymėta mirtinomis avarijomis?

„Audi TT“ – kompaktiškas vokiškas kupė, gamintas nuo 1998 iki 2023 metų. TT yra stilingas automobilis – išvaizda buvo viena labiausiai pabrėžiamų šio modelio savybių. TT yra automobilis žmonėms, kuriems labai rūpi, kaip jie atrodo. Bet ar žinote, kad ankstyvųjų „Audi TT“ forma gamintojui kėlė rimtą galvos skausmą?
„Audi TT RS“
„Audi TT RS“

„Audi TT“ techniškai yra sportinis automobilis, tačiau akivaizdu, kad gamintojui buvo svarbu, kad jis atrodytų kiek įmanoma geriau. Būtent dėl to TT pasižymi tokia apvalia forma – ji tais 1998 metais leido išsiskirti iš kitų kupė. Automobilių dizainas irgi seka madas – kažkada sportiškumas buvo pabrėžiamas aštriomis tiesiomis linijomis, o 20 amžiaus pabaigoje imta ieškoti minkštų, apvalių formų.

„Audi TT“ koncepcinis modelis pirmą kartą pristatytas 1995 metais Frankfurte, toli nuo šio dizaino gimimo vietos. Mat TT buvo nupieštas „Volkswagen“ dizaino centre Kalifornijoje. Žurnalistai teigiamai atsiliepė apie TT koncepciją, nors buvo ir tokių, kurie lygino šį automobilį su „Volkswagen Vabalu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas