Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 19

Kodėl „Honda“ gamino humanoidus, kainuojančius šimtus tūkstančių eurų?

Humanoidas – tai robotas, turintis žmonėms būdingų bruožų. Humanoidai dažnai turi dvi rankas, kojas ir net kažką, kas primena galvą. Tokie robotai žmones domina šimtus metų. Kurį laiką 21 a. pr. Honda ASIMO buvo pažangiausias humanoidas pasaulyje. Tik kodėl Honda gamino tokius robotus?
Asimo
Asimo / Wikimedia

Daugiau naujienų apie automobilius - rubrikoje Gazas.lt

„Honda“ yra žinomas automobilių gamintojas, bet šios kompanijos vardas puošia daugybę kitų daiktų. Visų pirma, aišku, motociklų – „Honda“ yra vienas iš didžiausių motociklų gamintojų pasaulyje. Tiesa, mažiausias „Honda“ motoroleris buvo sukurtas kaip priedas automobiliui. Honda taip pat gamina įrankius, mažus variklius ir net lėktuvus – „HondaJet“ yra vienas iš populiariausių tokio tipo lėktuvų pasaulyje.

Honda ASIMO programa buvo nutraukta tik 2018 metais. Greičiausiai „Honda“ iš jos pasiėmė viską, ko norėjo. Be to, rinkoje jau yra gerokai pažangesnių humanoidų. ASIMO iš karto nepasislėps muziejuose, bet nebėra parduodamas komerciniams klientams.

„Honda“ humanoidai prieš ASIMO erą

Jei norime suprasti, kodėl „Honda“ ėmėsi humanoidų kūrimo, turime rasti šios veiklos pradžią. Ir tai nebus ASIMO.

ASIMO buvo pristatytas 2000 metais – tikras žingsnis į 21-ąjį amžių. Tačiau pirmieji „Honda“ bandymai sukurti vaikščiojantį robotą buvo atlikti gerokai anksčiau. 1986 metais „Honda“ inžinieriai sukūrė E0 (Experiment0) – 16,5 kg sveriantį robotą, kuris primena žmogaus kojas be kūno. Jis turi lanksčius klubus, kelius ir čiurnas, bet visi tie sąnariai lankstosi tik pirmyn–atgal kaip kokie durų vyriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas