Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 30

Kodėl kai kurių motociklų rankenos iškeltos aukščiau pečių linijos?

Pro šalį pralekia motociklas ir liekate nustebęs – jo vairuotojo rankos iškeltos aukščiau pečių linijos. Kokio velnio kas nors taip aukštai iškeltų motociklo vairo rankenas?
Klasikinis čioperis su aukštai iškeltomis vairo rankenomis. (Brian Snelson, Wikimedia (CC BY 2.0)
Klasikinis čioperis su aukštai iškeltomis vairo rankenomis. (Brian Snelson, Wikimedia (CC BY 2.0)

Aišku, ne visi čioperiai taip atrodo, bet tokių tikrai yra ir juos tikriausiai esate matę. Beje, ar žinote, kad motociklai negriūva ne dėl motociklininkų pusiausvyros? Ir ne visi motociklai yra varomi galiniu ratu – priekiniu ratu varomas „Megola“ motociklas negalėjo sustoti.

Čioperiai, beje, nėra oficiali, griežtais standartais apibrėžta motociklų kategorija. Čioperiais įprastai vadinami stipriai modifikuoti Kalifornijos stiliaus kruizeriai. Kruizeris – tai didelis motociklas, skirtas ilgoms kelionėms asfaltuotais keliais. Kruizeriai nėra llabai sportiški, nemėgsta žvyrkelių, yra gana sunkūs, bet patogūs. Dauguma jūsų mylimų Harley-Davidson yra kruizeriai, bet šio tipo motociklus siūlo dauguma gamintojų.

Pats žodis čioperis nurodo, kad motociklas buvo modifikuotas (chopped – pjaustytas). Ir įprastai šiuo žodžiu apibūdinami specifinio stiliaus modifikuoti kruizeriai.

Čioperių rankenos kyla aukštyn

Motociklai visais laikais buvo modifikuojami – kartais dėl išvaizdos, o kartais dėl greičio. Entuziastai nurinkinėjo dalis, kurios, jų manymu, buvo nereikalingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas