Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokią žinutę „Tesla“ siunčia Lietuvai?

Praėjusiais metais „Tesla Model Y“ modelio pardavimai pasaulyje siekė 1,22 mln. Šiemet JAV elektromobilių gamintojas išlaiko pagreitį bei plečia veiklą, ryžtingiau įžengdamas ir į Lietuvą.
„Tesla“ parduotuvė Vilniuje, „Akropolyje“
„Tesla“ parduotuvė Vilniuje, „Akropolyje“ / Tesla nuotr.

Pasak elektromobilių eksperto, nauja „Tesla“ erdvė Vilniaus „Akropolyje“, suteikia progą geriau pajausti ir suprasti transporto technologijų inovacijas, kurių iš JAV bendrovės galima tikėtis jau kitąmet su „Model Y“ atnaujinimo projektu.

„Naujienos apie „Tesla“ modelius pritraukia ne mažesnį susidomėjimą negu žinios apie naują „iPhone“. Akivaizdu, kad viena pirmaujančių technologijų kompanijų plečia savo teritoriją ir aktyviai augina elektromobilių vairuotojų bendruomenę“, – komentuoja Kęstutis Petkevičius, elektromobilių ekspertas iš startuolio Caramba.lt.

Energetikos ministerijos duomenimis, elektromobilių skaičius Lietuvoje per keturis metus išaugo 5,5 karto, o viešųjų įkrovos stotelių skaičius augo beveik 5 kartus. Lietuvos keliais šiandien rieda 25 tūkst. elektromobilių, iš kurių beveik 15 tūkstančių yra grynieji elektromobiliai, tokie kaip „Tesla“.

Viešų įkrovimo stotelių tinklą Lietuvoje sudaro 1800 stotelių, o su valstybės parama įrengtų privačių EV įkrovos stotelių skaičius iki metų pabaigos turėtų viršyti 4000.

Vienintelė „Tesla Supercharger“ įkrovimo vieta Lietuvoje veikia Kaune. Joje yra 8 atskiros įkrovimo stotelės, iš viso teikiančios iki 250 kW galios.

Aštuonerius metus „Tesla Model S“ vairuojantis K. Petkevičius teigia, kad JAV bendrovė pasiekė lyderystę ne tik dėl pažangių technologijų. Pasak verslininko, reikšmingas dėmesys vartotojo patirčiai nulemia, kad vos kelios pirmosios kelionės su elektromobiliu vairuotojui ir ekipažo nariams atskleidžia transporto priemonės privalumus bei sukelia norą toliau visu tuo naudotis.

Ekspertas įsitikinęs, kad prekės ženklo sprendimas priartėti prie visuomenės Lietuvoje yra žingsnelis pirmyn populiarinant tvaresnį transportą, kuris judėdamas į aplinką neskleidžia šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Lietuvos energetikos agentūros analizė rodo, kad elektromobilio vairuotojas per 7 metus vien už degalus sumoka 6,4 tūkst. mažiau, lyginant su automobiliu, kurį varo vidaus degimo variklis.

Caramba.lt ekspertas K. Petkevičius taip pat atkreipia dėmesį, kad kitąmet prognozuojamas „Tesla Model Y“ modelio esminis atsinaujinimas: keisis išorės dizainas, interjeras, bus pagerintos eksploatacinės savybės. Kai kuriose šalyse fotografai yra užfiksavę atnaujinto modelio vaizdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi