Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kultūrinis ralis „Mototourism Sprint su Moto Guzzi“ išrinks geriausius mototuristus

Birželio 8 dieną iš Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos su šimtais dalyvių startuos tradicinis didžiausias kultūrinis ralis „Mototourism Sprint su Moto Guzzi“. Šis unikalus renginys sieks atrinkti geriausius mototuristus. Laimėtojai bus apdovanoti Krašto apsaugos ministro taure.
Mototurizmo sprintas
Mototurizmo sprintas / Organizatorių nuotr.

„Dalyviai „degustuos“ svarbiausias 2024 metais Lietuvai temas: nuo Europos Sąjungos ir NATO 20-mečio jubiliejų bei Dainų šventės 100-mečio iki Lietuvos Kultūros sostinės 2024 - Kaišiadorių. Planuos maršrutą pagal žemėlapyje pateiktus objektus, strateguos, kokiais keliais ir eiliškumu juos pažinti, atvykę į objektus įsigilins ir atliks intelektualias užduotis. Žinoma, kaip ir bet kokioje turiningoje kelionėje jie patirs ir netikėtumų, lygiai kaip tikroje turistinėje kelionėje“, – intriguoja renginio organizatorė Birutė Vaitkutė.

Renginio finišas – Kaišiadorių miesto aikštėje

Renginio iškilmingam finišui pasirinkta Kaišiadorių miesto centrinė aikštė – 2024 metų Lietuvos Kultūros sostinė.

„Kaip kultūriniam renginiui, be Vilniaus, šiemet mūsų antroji sostinė yra Kaišiadorys. Per 28 ralius Kaišiadorių kraštas ne kartą svetingai priėmė dalyvius. Šiemet ne tik dar labiau patirsime Kaišiadorių krašto istoriją ir svetingumą. Šiemet Kaišiadorys lauks dalyvių iškilmingai finišuojant pačiame Kaišiadorių centre. Tai ir padarysime“, – sako renginio organizatoriai.

Šis kultūrinis ralis yra puiki proga tiek patyrusiems motociklininkams, tiek naujokams parodyti savo gebėjimus ir kartu praplėsti žinias apie Lietuvai svarbius istorinius ir kultūrinius objektus. Laimėtojai ne tik gaus Krašto apsaugos ministro apdovanojimą, bet ir galės didžiuotis, kad yra geriausi mototuristai.

Registracija į renginį vis dar vyksta čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus