Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 22

Latviai, rinkdamiesi vardinius numerius, bando pranokti net Lietuvos emigrantus

15min ne kartą rašė apie emigrantų iš Lietuvos vardinius numerius, kuriuos jie įsigyja Didžiojoje Britanijoje. Tiesą sakant, kai kurie žodeliai labai riebūs. O kiti – tiesiog rusų kalbos žodžiai.
Emigranto BMW numeriai
Emigranto BMW numeriai / Skaitytojo Sergejaus nuotr.

Taip pat rašėme ir apie situaciją Lietuvoje, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje. Vardinių numerių tema tapo jautresnė, prie demonstruojamo pašauto Rusijos tanko Vilniuje pastebėjus BMW su dviprasmiška numerio raidžių kombinacija MOIMIR.

Įmonė „Regitra“ tąkart paaiškino, kad kreipėsi į šio automobilio savininką ir pasiūlė jam už dyką pasikeisti numerius kitokiais.

Numerio ženklai, kurie gali būti tiesiogiai siejami su Rusija, neišduodami išvis. Pavyzdžiui, įmonės sprendimu numerio ženklai su trumpiniais KGB, RU, SU, MIG 029, MIG 290 buvo išimti, tam, kad nepatektų į eismą.

„Regitra“ taip pat paaiškino, kad pagal šiuo metu galiojančias taisykles, numerio ženkluose negali būti naudojami vulgarūs, žargoniniai bei neigiamas asociacijas keliantys žodžiai ir keiksmažodžiai. Taip pat visuomet atmetami vardinių numerio ženklų prašymai, kuriuose deriniai perskaitomi kaip sąvokos, kurios gali būti suvokiamos kaip niekinimas, neapykantos skatinimas ar kurstymas diskriminuoti žmonių grupes. Be to, kaip numato taisyklės, užrašas negali sutapti ir su nacistinės Vokietijos, SSRS valstybių, nacistinių ar komunistinių organizacijų pavadinimais, nacistinių ar komunistinių vadovų pavardėmis, jų santrumpomis.

O kokia situacija kaimyninėje Latvijoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas