Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos policija persės į elektromobilius: patruliuos net du skirtingi nežymėti KIA ir „Škoda“

Lietuvos policija, neseniai išbandžiusi elektrinį „Tesla Model 3“, ruošiasi persėsti į dviejų gamintojų elektromobilius. Jie turėtų būti nežymėti ir atlikti patruliavimo funkcijas.
Elektromobilis Kia EV6 (Gamintojo nuotr.)
Elektromobilis Kia EV6 (Gamintojo nuotr.)

Naujas Lietuvos policijos elektromobilis KIA EV6

Lietuvos policijos komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis 15min patvirtino, kad Lietuvos policija jau ruošia darbui elektromobilį KIA EV6. Tačiau daugiau detalių policija pateiks tuomet, kai automobilyje bus įdiegta papildoma įranga.

Pareigūnai važinės juodos spalvos visų ratų pavara varomu KIA EV6 su dviem elektros varikliais. Baterijos talpa – 77,4 kW, galia 325 AG, pagal WLTP jis nuvažiuoja 484 km viena įkrova. Įsibėgėja iki 100 km/val. – per 5,2 sek.

Dabar toks elektromobilis kainuoja 66 990 Eur, tačiau pirkimo metu buvo pigesnis. Be to, viešųjų pirkimų metu taikoma kainodara skiriasi nuo tos, kurią mato paprastas pirkėjas.

Naujas Lietuvos policijos elektromobilis Škoda Enyaq

15min žiniomis – tai ne vienintelis elektromobilis, kuriuo patruliuos policijos pareigūnai. Lietuvos policija yra įsigijusi ir baltos spalvos elektromobilį „Škoda Enyaq iV 80X“, varomą keturiais ratais. Jo baterija – įspūdingos 80 kWh talpos. Variklio galia – 195 kW. WLTP metodu nuvažiuojamas atstumas – 460 km.

Tiesa, kai vyko pirkimai, elektromobiliai dar nebuvo tiek pabrangę, kaip dabar. Todėl Enyaq su tokia baterija buvo galima įsigyti už maždaug 55 tūkst. EUR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas