Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vairuotoją nuo kelio bandė nustumti piktas estas: policija – bejėgė?

Į redakciją kreipėsi vairuotojas Raimundas, kurį Kėdainių aplinkkelyje nuo kelio bandė nustumti, jo žodžiais tariant, piktas vilkiko vairuotojas iš Estijos.
Pažeidėjas – vilkiko iš Estijos vairuotojas
Pažeidėjas – vilkiko iš Estijos vairuotojas

Tai nutiko balandžio 13 d. Raimundui su žmona važiuojant keliu Kėdainiai-Krekenava, kokius 5 km iš paskos sekė vilkikas estiškais numeriais. Pasak vairuotojo, šiame kelyje galioja greičio ribojimai. Iš pradžių 50 km/val. (gyvenvietė), vėliau 70 km/val. Gal tai ir supykdė skubantį vilkiko vairuotoją?Todėl jis važiavo iš paskos Raimundui nepadoriai mažu atstumu – pridūręs nosį prie uodegos. Tai privertė Lietuvos vairuotoją ir jo žmoną jaustis nejaukiai, kartais net peržengti 70 km/val. ribą.

Raimundas sako, netekęs kantrybės, nes jautėsi nesaugiai – tarsi tuo jį vilkikas pastums. Todėl parodė jį spaudusiam vilkiko vairuotojui nepasitenkinimo gestą. Šis netruko reaguoti: nepaisydamas taisyklių (žiūr. filmuotą medžiagą), aplenkė lietuvio automobilį ir pagąsdino, kad nustums nuo kelio. Raimundas, pabūgęs tokio chuliganiško išpuolio, suko į šalikelę ir stabdė. Antraip išvengti susidūrimo būtų sunku.

Nejuokais sunerimęs dėl tokio esto elgesio vairuotojas pranešė apie išpuolį policijai ir pateikė vaizdo įrašą kaip įrodymą.

Kėdainių policija – bejėgė

Tačiau vilkiko vairuotojas, panašu, liks nenubaustas ir toliau siautės keliuose. Kaip Raimundą raštu informavo Kėdainių r. PK pareigūnai, vilkiko estiškais

Estų vairavimo ypatumai (Kėdainių r. PK atsakymas)
Estų vairavimo ypatumai (Kėdainių r. PK atsakymas)

numeriais jie nerado, nes neturi estiškų numerių savo duomenų bazėje. Apklausti šalia incidento esančio Berželės kaimo, į kurį galėjo vilkikas važiuoti, gyventojai taip pat nesuteikė naudingos informacijos.

Nusivylęs Raimundas klausia: ar mūsų pareigūnai ilgai bus akli chuliganų iš Estijos pažeidimams?

Galimybes gauti informaciją reglamentuoja ES direktyva

Kaip 15min informavo Marija Kazanovič – Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė – jeigu atliekamas teisės pažeidimo tyrimas, Lietuvos policijos pareigūnai turi galimybę nustatyti, kam priklauso automobilis, registruotas užsienyje.​

„Pareiškėjas turi teisę apskųsti policijos nutarimą, tačiau atkreipiu Jūsų dėmesį, kad NE VISAIS atvejais policija turi galimybę identifikuoti automobilį užsienio registracijos numerio ženklais. Tai reglamentuoja ES Direktyva 2015/413/ ES, kuria sudaromos palankesnės sąlygos keistis informacija tarpvalstybiniu lygmeniu apie kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimus“, – rašo komentare 15min M.Kazanovič. Daugiau informacijos šiuo klausimu rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito