Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keliai Šiaulių mieste ir užmiestyje skiriasi lyg diena nuo nakties

Savaitgalį Šiaulių socialiniai tinklai linko nuo diskusijų apie kelius. Šiauliečiai dalijosi nuotraukomis, kokie švarūs yra užmiesčio keliai ir kaip nuo jų skiriasi sniegu užverstos miesto gatvės. Žmonės lygino ir piktinosi, stebėjosi, gal snigo tik mieste? O valdžios atstovai tikino, kad lyginti negalima.
Keliai Šiauliuose
Keliai Šiauliuose

Šiaulietis Andrius sekmadienio rytą, jau gerokai įdienojus, išsiruošė į svečius. Važiuodamas per miestą užfiksavo keletą vaizdų, kur vienos didžiausių miesto gatvių yra panašios į provėžuotą miško kelią.

Kas įdomiausia – pūga, anot pastabaus šiauliečio, baigėsi sulig miesto riboženkliu. Tenka tik juokais pritarti, kad Šiauliuose pūga iš tiesų laikosi miesto ir užmiesčio ribų.

„Kyla daug klausimų. Kodėl taip yra – miestas sniego nenuvalo, o regioniniai keliai švarutėliai. Tenka manyti, kad gyvename viduramžiais. Be to, vargu ar situacija buvo ypatingai ekstremali – stipriau pasnigo“, – kalbėjo šiaulietis.

Tenka pripažinti, jog diskusijos išvirto ir į šiokią tokią politinę kovą. Dabartinis meras Artūras Visockas, kuris pretenduoja vadovauti miestui dar vieną kadenciją, savo anketoje surengė savotišką populiarumo medžioklę. Kvietė spausti „like“ arba „piktas“ – pagal situaciją.

Mero A.Visocko žinutė
Mero A.Visocko žinutė

Mero palaikytojai visiems nepatenkintiems geriausiu atveju siūlė pasikeisti geresnes padangas arba tiesiog išmokti vairuoti. Kiti atkirto, jog klausimas yra kitas – kažkas nevykdo paslaugos.

Kelių valytojams – įspėjimas

Kaip savo žinutėje minėjo meras – pirmadienio rytą įvyko spaudos konferencija miesto kelius valančios bendrovės „Ecoservice“ atstovu ir administracijos direktoriumi laikinai dirbančiu ir į mero postą kandidatuojančiu socialdemokratu Gintautu Sitniku.

Pajusk skirtumą – Šiauliuose ir užmiestyje
Pajusk skirtumą – Šiauliuose ir užmiestyje

Susirinkusiems buvo paaiškinta, kad miesto ir užmiesčio kelių lyginti negalima – kaip ir tų kelių valymo sąlygų. Buvo teigiama, jog mieste žymiai daugiau įvažų ir įvairiausių kliūčių. Darbas vyksta žymiai lėčiau.

Be to, mieste sniego negali nustumti į tiesiog į šalikelę, nes jis atsidurs ant šaligatvio, kurį taip pat kažkas turi valyti.

G.Sitnikas minėjo, kad nemažai šaligatvių priklauso namų gyventojų bendrijoms. Jos ir turėtų pasirūpinti valymu. Kam priklauso šaligatvis galima sužinoti paskambinus bendruoju savivaldybės numeriu.

„Negalime lyginti regiono ir miesto kelių. Mieste yra apie 230 kilometrų kelių kuriuos reikia valyti. Sutartis su „Ecoservice“ yra pakankama darbams atlikti. Jie turi įsipareigojimus. Išdėstėme jiems keletą pastebėjimų dėl konkrečių vietų. Pavyzdžiui, Tilžės ir Dubijos gatvių valymo. Pagal sutartį pagrindinės gatvės turi būti nuvalytos per penkias valandas. Snigti nustojo tik sekmadienio 8 valandą ryto. Yra žinoma, kad keliai prieš snygį buvo barstomi, jog nesusidarytų ledas“, – kalbėjo laikinasis administracijos direktorius G.Sitnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas