Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meras patikino: Vilniaus aplinkkelis bus baigtas laiku

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje neslūgo kalbos, jog Vilniaus Vakarinio aplinkkelio statybų pabaiga gali būti nukelta, nes Vilniaus savivaldybė neatsiskaito su rangovais. Savivaldybės administracija neneigia, kad su darbus atliekančiomis įmonėmis nėra atsiskaityta, tačiau teigia, jog visi pinigai bus sumokėti jau vasarą.
Vilniaus Vakarinio aplinkkelio statybos
Vilniaus Vakarinio aplinkkelio statybos / Juozo Kamensko nuotr.

Rangos darbų sutartyje aplinkkelio darbų pabaiga numatyta 2017-ųjų kovą, tačiau, kaip jau pernai teigė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, jį baigti pavyks trimis mėnesiais anksčiau: automobilių srautas juo galės judėti šių metų gruodį.

Projekto finansavimas vyksta ne tik iš Vilniaus savivaldybės biudžeto, bet ir iš Europos Sąjungos paramos lėšų, tad pinigų gavimas užtrunka.

Buvęs sostinės meras Artūras Zuokas kaltino dabartinę miesto administraciją, kad ji dėl savo neveiksnumo delsia apmokėti už tokį svarbų projektą, tačiau R.Šimašius su tuo nesutinka.

„Dėl aplinkkelio, ką ne kartą sakiau, bet noriu pakartoti: visi darbai vyksta pagal grafiką, ir aš bei savivaldybės administracija daro viską, kad jis būtų baigtas dar šiemet.

Kadangi projektas yra didelės vertės, dėl finansavimo skyrimo sprendimą turi priimti Europos Komisija. Šiuo metu paraiškos vertinimo darbai nuo grafiko neatsilieka ir finansavimo sutartis turi būti pasirašyta birželį-liepą. Tuomet rangovams iš karto bus pervesti pinigai.

Statybos darbai vyksta pagal grafiką ir planuojami baigti šių metų gruodį, o t. y. 3 mėnesiais anksčiau, negu numatyta sutartyje.

Šiuo metu tariamės, kad dalis eismo aplinkkeliu būtų paleista jau šį rudenį. Taigi, rangovai tikrai neliks be pinigų, o vilniečiai turės aplinkkelį“, – savo feisbuko paskyroje rašė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas