Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes“ gali pritrūkti sidabrinių žvaigždžių

Kompanija „BIA Forst“ nusprendė uždaryti gamyklą Vokietijoje, kurioje gaminami chromuoti logotipai ir emblemos. Tarp jų – ir itin populiari tarp benzingalvių trikampė žvaigždė – „Mercedes-Benz“ simbolis. Priežastis paprasta – įmonė bankrutavo.
„Mercedes-Benz“ mėgėjų klubo renginys
„Mercedes-Benz“ mėgėjų klubo renginys / Organizatorių nuotr.

„Auto Moto und Sport“ duomenimis, įmonė bankrutavo, konvejeris demontuojamas, darbuotojai bus atleisti. Kaip paaiškėjo, gamintojas negalėjo įveikti krizės, kurią sukėlė per didelės gamybos sąnaudos, taip pat pabrangusi energija. Vokietijos įmonėje dirba apie 150 darbuotojų.

Tad „Mercedes“ gamintojams „Daimler AG“ teks ieškoti naujų emblemų ir logotipų gamintojų bei tiekėjų. Tikėtina, kad sprendimą vokiečiai ras Kinijoje. Bet kuriuo atveju, „Mercedes“ modeliai be sidabrinių žvaigždžių neįsivaizduojami.

Firminį gamintojo ženklą – trikampę žvaigždę – sukūrė Gottliebas Daimleris (inžinierius, su Karlu Bencu sukūręs pirmuosius automobilius), siekdamas parodyti, kad jo varikliai gali būti naudojami žemėje, ore ir jūroje. Automobiliai šiuo ženklu puošiami nuo 1909 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant