Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 05

Naudotų žieminių padangų pirkėjo gidas: kurie modeliai buvo geriausiai vertinami ankstesniais metais?

Kiekvienų metų lapkričio pradžia yra tas laikotarpis, kai vairuotojai privalo susirūpinti padangomis. Vasaros sezono metu naudotos padangos turi būti pakeistos žieminėmis, o tai vairuotojams kartais tampa tikru galvosūkiu. Vieni renkasi naujas, kiti ieško naudotų, treti – pasitiki padangas restauruojančių firmų produkcija. Šįkart pakalbėkime apie naudotas padangas – tuos modelius, kurie per keletą pastarųjų metų geriausiai pasirodė vokiečių kompanijos ADAC organizuojamuose testuose.
Ekspertai išbandė miesto visureigiams skirtas padangas.
Ekspertai išbandė miesto visureigiams skirtas padangas. / Gamintojo nuotr.

SVARBU: Ekspertai įvardijo geriausias žiemines padangas: kurias iš jų pirkti apsimoka labiausiai?

Prieš pradedant reitinguoti padangas pagal vokiečių atliktus testus reikėtų priminti auksinę taisyklę – šykštus moka du kartus.

Taigi prieš pirkdami naudotą padangą jūs turite būti garantuoti, kad ji buvo tinkamai eksploatuojama, sandėliuojama, nėra pažeista ar labai sena ir susidėvėjusi. Priešingu atveju jau ant pirmojo sniego ar plikledžio jūs suprasite, kad įsigijote katę maiše ir teks ieškoti naujų padangų.

Tačiau jei žinote, kur prekiaujama tikrai kokybiškomis, nedaug naudotomis žieminėmis padangomis, siūlome susipažinti su kelių pastarųjų metų geriausiai įvertintų žieminių padangų dešimtukais.

Daugelį metų žieminių padangų testus atliekanti ADAC kompanija visas bandytas padangas sureitingavo vertindama jų stabdymo, manevravimo, greitėjimo savybes bei charakteristikas ant skirtingos dangos. Atkreipiame dėmesį į tai, kad vokiečių vertinime geriausią rezultatą simbolizuoja mažiausias balų skaičius.

2018 m. geriausios žieminės padangos pagal ADAC

2018-aisiais metais geriausiai ADAC įvertinta padanga tapo „Continental WinterContact TS 860“ ir „Dunlop Winter Response 2“ modeliai, surinkę vienodą, geriausią balų skaičių. Trečioje vietoje įsitvirtino „Firestone Winterhawk 3“. Su visu dešimtuku galite susipažinti žemiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas