Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Opel Corsa“: žiemos pasaka vietoj žiemos negandų

Dienos trumpėja, oro temperatūra krinta. Žiemą orų sąlygos dažnai būna nenuspėjamos, todėl vairuoti – ne itin malonu ir saugu. Šiuos sunkumus padeda įveikti automobiliai „Opel“, pasižymintys daugybe komfortą ir saugumą užtikrinančių savybių, kurios, beje, būdingos ne vien vidutinio dydžio automobiliams, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„Opel Corsa“
„Opel Corsa“ / „Opel“ nuotr.
Temos: 2 Žiema „Opel“

Protingų sprendimų galima aptikti ir mažesniuose modeliuose, pavyzdžiui, naujajame „Opel Corsa“. Nušalę pirštai ryte gremžiant priekinį automobilio stiklą – jausmas, pažįstamas dažnam vairuotojui, bet tik ne naujojo „Corsa“ savininkui.

Šildomas priekinis stiklas „ThermaTec“, šildomi šoninio vaizdo veidrodėliai ir salone įrengtas tamsėjantis galinio vaizdo veidrodėlis užtikrina malonų naujojo „Corsa“ vairavimą bet kokiomis oro sąlygomis.

„Vairuojantiesiems „Opel“ garantuojame saugią ir malonią kelionę ištisus metus, net jei tai mažesnis, įperkamesnis automobilis, kad ir naujasis „Corsa“. Taigi jame gausu išmanių technologijų, kurios dažnai būdingos tik aukštesnės klasės automobiliams, kad vairuotojas ir keleiviai savo kelionės tikslą pasiektų saugiai, – sako „Opel Group“ pardavimų ir techninės priežiūros viceprezidentas Peteris Christianas Kiuspertas. – „Corsa“ smagu vairuoti net kai lauke – stingdantis šaltis“.

„Opel“ nuotr./„Opel Corsa“
„Opel“ nuotr./„Opel Corsa“

Norint užtikrinti saugumą, svarbiausia – matomumas

Šąlant ir esant drėgnam orui lauke, dažnai automobilio langai viduje rasoja, o matomumas tampa lygus nuliui. Naujasis papildomai užsakomas priekinis stiklas „ThermaTec“ garantuoja optimalų matomumą. Nuspaudus vos vieną mygtuką, kondensatą jis paverčia niekais.

Šildomas ir galinis stiklas, ir šoniniai elektra valdomi veidrodėliai, todėl vairuotojas matys viską, kas vyksta už automobilio. Dar didesnį saugumą vairuojant tamsiu paros metu garantuoja vidinis veidrodėlis su automatinio pritemdymo funkcija. Veidrodėlis pritemsta kaskart, kai į vairuotojo regėjimo lauką patenka kita transporto priemonė.

Be to, kai orų sąlygos nepalankios, o matomumas prastas, labai praverčia priekiniai žibintai „bi-xenon“ su šviesos diodų (LED) dienos šviesomis ir posūkio žibintais. Itin modernią „Opel“ žibintų technologiją neabejotinai įvertins toli į darbą keliaujantys vairuotojai, kurie ryte dažnai išvažiuoja dar neprašvitus, o grįžta tik vakare.

Nepalankios sąlygos kelyje? „Opel“ mažina įtampą ir didina komfortą

Saugumą didina ir daugybė važiuoklės bei pavarų technologijų, kurios mažina įtampą vairuojant slidžiu lapais nuklotu arba šąlančiu keliu. Tai yra elektroninė stabilumo programa „ESPPlus“ ir traukos kontrolės sistema „TCPlus“ su variklio ir stabdžių intervencija, taip pat stabdžių antiblokavimo sistema (ABS) su posūkio stabilumo kontrolės sistema ir avarinio stabdymo sistema, kurie garantuoja maksimalų krypties stabilumą.

Papildomi pranašumai. Naujojo „Corsa“, kaip ir jo pirmtako, sėdynės ir vairas – šildomi. Kad ir kaip būtų šalta, po minutės galėsite mėgautis malonia šiluma. Norintieji, kad dar prieš kelionę automobilis būtų reikiamos temperatūros, gali užsisakyti ir degalus naudojantį  papildomą šildytuvą (daugelyje „Opel“ modelių), valdomą distancinio valdymo pulteliu arba programuojamuoju laikmačiu.

„Opel“ nuotr./„Opel Corsa“
„Opel“ nuotr./„Opel Corsa“

Pasirengę žiemai? Automobiliai „Opel“ – taip

Vis dėlto naujasis „Corsa“ – ne vienintelis „Opel“ modelis, pasižymintis ypatingomis saugumo savybėmis vairuojant tamsiu ir šaltu metų laiku. Priekiniai žibintai „bi-xenon“ ir saugumą užtikrinančios posūkio kryptimi pasisukančios šviesos „AFL+“ (angl. „Adaptive Forward Lighting“) įrengti daugelyje kitų modelių, pavyzdžiui, „Astra“, „Insignia“, „Mokka“ ar „Zafira Tourer“.

Kintantis priekinių žibintų „Xenon“ skleidžiamos šviesos srautas automatiškai prisitaiko prie skirtingų kelio ir orų sąlygų: kintantis šviesos paskirstymas užtikrinta didesnį visų eismo dalyvių saugumą. Iki dešimties išmanių apšvietimo funkcijų apimantis komplektas garantuoja, kad tamsoje arba esant blogam matomumui galėsite vairuoti ramiai.

Be to, tokiuose modeliuose kaip „Mokka“, „Insignia“ ir „Insignia Country Tourer“ įrengta visų varomųjų ratų sistema. Prireikus ši sistema akimirksniu persijungia iš priekinių varomųjų ratų į visus varomuosius ratus, todėl užtikrinamas optimalus sukibimas su kelio danga.

Pirmieji naujieji „Corsa“ automobiliai į „Opel“ prekybos salonus atvyks 2015 metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento