Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Peugeot Traveller“ – naujas vėjas keleivinių mikroautobusų rinkoje

Ženevos automobilių parodoje „Peugeot“ pristatė naująjį mikroautobusą „Traveller“ ir kol kas koncepcinę kitą jo versiją „i-Lab“.
„Peugeot Traveller“
„Peugeot Traveller“ / Gamintojo nuotr.

„Traveller“ bus skirstomas kategorijomis XS, M ir XL – principas toks pat kaip drabužių dydžių. XS – 4,6 metrų, M – 4,95 metrų ir XL 5,3 metrų ilgio autobusiukai. Skirtingi dydžiai reiškia, kad automobilis galės talpinti penkis, septynis arba devynis žmones, o komercinis variantas turės beveik 5000 litrų erdvės bagažui.

Manome, kad „Traveller“ bus populiarus tarp įmonių, kurioms reikia „shuttle“ tipo transporto.

„Naujasis „Traveller“ visuomenei pristatomas pirmą kartą. Tai naujos kartos mikroautobusas, skirtas keleviams vežti. Manome, kad „Traveller“ bus populiarus tarp įmonių, kurioms reikia „shuttle“ tipo transporto.

Tačiau šis modelis gali būti patrauklus ir privatiems asmenims, kuriems reikia erdvaus automobilio kelionėms su šeima“, – sakė „Peugeot Traveller“ projekto vadovas D.MacQueen`as.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Davidas MacQueen`as
Tomo Markelevičiaus nuotr./Davidas MacQueen`as

„Traveller“ jau dabar turi penkias „Euro NCAP“ žvaigždutes. Tokio įvertinimo jis sulaukė dėl ilgo saugumo sistemų sąrašo, į kurį patenka eismo juostos atpažinimo sistema, autonominio stabdymo sistema, adaptyvi kruizo kontrolė ir kitos technologijos.

Į mikroautobusą bus montuojami naujos kartos „BlueHDi“ dyzeliniai varikliai.

Į naująjį „Traveller“ bus montuojami keturi skirtingi varikliai – du dyzeliniai 1,6 litro darbo tūrio 95 ir 113 arklio galių variantai, o taip pat dvilitriai dyzeliniai varikliai turintys 148 ir 180 arklio galių. Dėja, tačiau benzinas nebus naujojo „Traveller“ varomoji jėga.

„Naujasis „Peugeot Traveller“, kurį kuriant buvo panaudota nauja platforma, bus prabangus ir patogus visų tipų kelionėms. Į mikroautobusą bus montuojami naujos kartos „BlueHDi“ dyzeliniai varikliai. Jų galia – nuo 95 iki 180 AG. Varikliai bus koplektuojami su 6 pavarų mechaninėmis arba septynių pavarų automatinėmis dėžėmis. Vidutinės degalų sąnaudos sieks 5,4 litro šimtui kilometrų, todėl manome, kad tai puikus ir ekonomiškas pasirinkimas keleivinių mikroatubusų pirkėjams“, – teigė D.MacQueen`as.

Automobilis bus galimas keturių komplektacijų lygių – „Actice“, „Allure“, „Business“ ir „Business plus“.

Gamintojo nuotr./„Peugeot Traveller“
Gamintojo nuotr./„Peugeot Traveller“

„Kita „Traveller“ versija – „i-Lab“. Ji sukurta tiems, kurie vertina ne tik patogumą, bet ir nori geriausių technologinių sprendimų. Tai automobilis, skirtas verslo klientams.

„Kol kas tai tik konceptcinė jo versija. Mikroautobuso viduje, tarp sėdynių yra įrengtas 32 colių lietimui jautrus ekranas. Jo padėtį galimą keisti. Šią technologiją kūrė „Samsung“. Tai mikroautobusas, kuris palengvins klientų veiklą išvykus už biuro ribų“, – sakė D.MacQueen`as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento