Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 26

Apgautas automobilio pirkėjas: kodėl jokios tarnybos nepažaboja žmones maustančios įmonės?

Automobilį su defektais ir su pasibaigusia technine apžiūra nusipirkę vilniečiai teigia buvę apgauti, mat pardavėjas minėjo, jog mašina be defektų ir su galiojančia technine apžiūra. Pradėję domėtis transporto priemonę pardavusia įmone žmonės sako supratę, kad tapo dar vienais apgautais šios įmonės klientais. Tačiau jie kelia ir kitą klausimą: kodėl jokios tarnybos nepažaboja žmones maustančios įmonės?
Dūminantis automobilis
Dūminantis automobilis / 123rf.com nuotr.

Vilniaus rajone veikianti įmonė „Toreris“ dėl panašių situacijų aiškinosi teisme, taip pat įmonės pavadinimas viešoje erdvėje nuskambėjo pernai žiemą, kai „Toreris“ pardavė nevažiuojantį automobilį ukrainiečiui, atvykusiam pirkti transporto priemonės į frontą.

Apgautų žmonių situacijas narpliojančios įmonės „Autopretenzija“ vadovas Ramūnas Mackevičius teigia, kad ši situacija – tik lašas jūroje, mat per dieną, artėjant rudeniui ir išaugus automobilių pirkimui, sulaukiama nuo 30 iki 50 nukentėjusių žmonių skambučių.

Tuo tarpu įmonė „Toreris“, apie kurią ir pasakojo vilniečių šeima, jau pralaimėjo dvi bylas, viena yra pakeliui į teismą. Nesibaigė ir apgauto ukrainiečio istorija – vyksta ikiteisminis tyrimas.

Ukrainiečio Ruslano istoriją galite perskaityti čia.

Apie įmonės veiklą rekvizitai.lt pasisakė beveik 50 žmonių, dalis iš jų dalijasi savo patirtimi – kaip nukentėjo nuo šios įmonės.

Automobilį pirko sūnus

Vilnietis Jurijus su žmona Regina taip pat ketina į apgavystę nenumoti ranka ir imtis teisinių veiksmų, nepaisant to, kad automobilis kainavo tik 900 eurų. Anot jų, šiuo atveju svarbūs ne pinigai, tačiau tiesa. Taip pat tai, kad įmonė pajustų savo elgesio pasekmes.

Į apgavikų pinkles pateko aštuoniolikmetis jų sūnus. Radęs skelbimą apie parduodamą „VW Golf“, kurio kaina – 900 eurų, vaikinas susisiekė su pardavėju, tą pačią dieną nuvažiavo ir automobilį nusipirko. Viskas vyko Vilniaus rajone, netoli Riešės.

Šiuo atveju svarbūs ne pinigai, tačiau tiesa.

Skelbime buvo nurodyta, kad automobilis – be defektų, su galiojančia technine apžiūra.

„Tačiau kol jis atvažiavo nuo Riešės iki Pilaitės Vilniuje – mašinoje jau nebuvo aušinimo skysčio. Kuo daugiau žiūrėjome, dar pamatėme visokių problemų.

Bet svarbiausia, kad sutartyje buvo nurodyta, kad yra techninė apžiūra. Todėl dėl defektų sukandome dantis – susitvarkysime ir sūnus važiuos. Tačiau tą patį vakarą mes patikrinome, kad nėra techninės apžiūros, berods, pusantrų metų, kaip ji pasibaigus“, – pasakojo Jurijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas