Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Opel“ gamina antrąjį flagmaną ir investuoja į naujo variklio bei transmisijos gamybą

Šiemet antrą kartą lankydamasi Vokietijoje „General Motors“ generalinė direktorė Mary Barra paskelbė apie dideles papildomas investicijas. Barra patvirtino, jog iki dešimtmečio pabaigos „Opel“ gamykloje Riuselsheime bus pagamintas naujas automobilio modelis.
Opel logotipas
Opel logotipas / Gamintojo nuotr.

„Naujas visureigis bus antras įmonės flagmanas šalia „Insignia“ modelio“, – sakė M.Barra. Kaip buvo skelbta kovą, 245 mln. eurų bus investuota į „Opel“ gamyklą Riuselsheime, siekiant patenkinti būsimus poreikius. Be to, M.Barra paskelbė apie papildomas investicijas, siekiančias daugiau nei pusę milijardo eurų, į variklio ir transmisijos gamyklas Riuselsheime, Kaizerslauterne ir Tychoje (Lenkija), taip kryptingai „Opel“ perkeliant į kitą etapą, kuriame – taupūs, mažai degalų naudojantys varikliai ir transmisijos.

„Bendrovei GM „Opel“ yra strategiškai itin svarbi. Turėdama 27 naujus modelis ir 17 naujų variklių bendrovė startavo labai sėkmingai. Šios papildomos investicijos vėl padės sužibėti prekės ženklui ir sustiprins mūsų pozicijas Europoje. Investicijomis patvirtiname GM įsipareigojimą „Opel“, Vokietijai ir Europai“, – teigė M.Barra.

„Opel“ grupės generalinis direktorius dr. Karl-Thomas Neumannas džiaugėsi išsakyta aiškia žinute: „General Motors“ ir „Opel“ yra artimesni nei bet kada anksčiau“. Jis taip pat patvirtino, jog „General Motors“ visiškai palaiko ir remia „Opel“. „Papildomos investicijos yra dar vienas nepriekaištingo bendradarbiavimo įrodymas“.

„Opel“ nuotr./K.Thomas Neumannas ir M.Barra
„Opel“ nuotr./K.Thomas Neumannas ir M.Barra

Tiek, Mary Barra, tiek dr. Neumannas, pabrėžė, jog visi būtini sprendimai buvo priimti pasitarus su darbuotojų atstovais. Jie pripažino bendradarbiavimą su Europos darbuotojų atstovais, Pramoninio metalo sąjunga (IG Metall) ir „Opel“ taryba, kuriai pirmininkauja Wolfgangas Schaefer-Klugas.

Wolfgangas Schaefer-Klugas: „Priemonių paketas yra grindžiamas kolektyvinėse darbo sutartyse esančiais įsipareigojimais. Susitarimas yra svarbi išankstinė sąlyga, kad būtų užtikrintas darnaus darbo „Opel“ tęstinumas. Tai padeda išlaikyti mūsų augimą, užtikrinant saugias ir konkurencingas darbo vietas“.

Dr.Neumannas taip pat paskelbė, jog 2015 metų viduryje Eizenacho gamykloje bus įvesta trečioji darbuotojų pamaina. „Tai gera naujiena Eizenachui, nes ji reiškia, jog „ADAM“ ir naujojo „Corsa“ automobilio modelio paklausa – didžiulė“.

Mary Barra taip pat išreiškė savo susižavėjimą naująja „Corsa“ ir papildė, jog 45 tūkst. modelio užsakymų, gautų dar prieš jo oficialų pristatymą Europos šalyse, rodo, kad mažų automobilių segmento penktosios kartos automobilis eina teisingu keliu, kad taptų perkamiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento