Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paauglei vairuotojai nereikia rodyti posūkių ir segtis saugos diržo

Katorina Jakubauskaitė-Bačiulienė – drąsi moteris. Ji patikėjo automobilio vairą savo dukrai, kuri kelias minutes sėkmingai važiavo kaimo keliuku iki atvažiavo pas giminaičius. Atrodytų, jokio čia kriminalo nėra, nebent tai, jog vaizdo siužete užfiksuota mergaitė akivaizdžiai neturi vairuotojo pažymėjimo, nes turi vos keliolika metų, o vairuoja viešo naudojimo kelyje.

Nepaisant vieno šiurkštaus pažeidimo, jaunoji vairuotoja važiavo neprisisegusi saugos diržu ir jai buvo siūloma nerodyti posūkio signalo.

„Pats pirmasis savarankiškas važiavimas Austėjos. Gerai, važiuok gražiai“, – vaizdo siužeto pradžioje sako filmuojanti moteris, kuri yra vairuotojos mama.

„Neskubėk, atsipalaiduok, viskas viena koja. Posūkis, šaunuolė, nors kaime ir nelabai reikia. Dabar biškį pristabdyk, vos vos, gerai, suki pristabdydama, teisingai“, – pirmą kartą prie vairo savarankiškai sėdusiai mergaitei aiškino „instruktorė“ K.Jakubauskaitė-Bačiulienė.

Jai užteko drąsos ne tik leisti savo dukteriai sėsti prie automobilio „Volkswagen Sharan“ su automatine pavarų dėže vairo, bet ir viską filmuoti bei įdėti vaizdo siužetą į „Facebook“ socialinį tinklą. Be to, jis prieinamas viešai – vaizdo klipą peržiūrėti gali bet kas.

Po vaizdo siužetu komentuojančios molėtiškės Katorinos draugės džiaugėsi tokiu mamytės sprendimu ir sveikino jaunąją mergaitę, kad ši išlaikė tokį išbandymą.

„Na matai, prieš sodinant vieną buvo dažnai duodama važiuot ant kelių“, – rašė mama.

VIDEO: Paauglė vairuoja automobilį neprisisegus diržo

Su vaizdo siužeto autore 15min.lt susisiekti kol kas nepavyko. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito